Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Gavrić i Božović pred Radnik

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u 36. kolu Superlige gostuje u Surdulici. Utakmica protiv Radnika igra se u subotu, 14. maja 2016. od 19 časova.

1000-gavric.jpg

Trener Miodrag Božović i prvotimac Nenad Gavrić izneli su svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu.

– Po mom mišljenju Radnik je najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva zato što je uspeo da se plasira u plej-of i do pre dva, tri kola imao šansu i da se bori za mesta koja vode u Evropu. Nisu u tome uspeli, ali su ekipa koja ima dobar rezultat i zna da igra fudbal. Neće nam biti ni malo lako, posebno zato što smo mi veliki izazov za sve protivnike. Očekujem da pobedimo zbog kluba čije boje branimo. Iako smo obezbedili prvo mesto treba maksimalno da se pripremimo i da ovu utakmicu rešimo u svoju korist – rekao je Miodrag Božović.

Nenad Gavrić veruje da će njegova ekipa iz Surdulice doneti sva tri boda.

– Dokazali smo ove sezone da smo najbolja ekipa u Srbiji i sigurno ćemo preostale tri utakmice igrati rasterećenije. Ipak, zna se koji je naš cilj sutra – osvajanje sva tri boda u Surdulici. Ostaju nam još dve utakmice, protiv Borca i Radničkog i pozvao bih navijače da u što većem broju dođu na preostale mečeve u sezoni jer se fudbal igra zbog njih – rekao je Gavrić.

Šansu na utakmici dobiće i igrači koji su ove sezone imali manju minutažu.

– Imamo nekoliko povređenih igrača koji neće biti sutra u ekipi, ali nije ništa strašno. Već za utakmicu protiv Borca ćemo biti u punom sastavu. Sigurno je teško pronaći motiv s obzirom na to da smo još pre nekoliko meseci obezbedili veliku prednost. Osetio se kod nas mali pad, ali imamo obavezu prema klubu, navijačima, prema dresu koji nosimo da uvek pobeđujemo. Pružićemo šansu svim igračima, a posebno onima koji su imali manju minutažu. Na kraju prvenstva ćemo napraviti spiskove ko treba da idem, a ko ostaje na Marakani pa će onim igračima kod kojih imamo dilemu ovo biti prilika da pokažu da zaslužuju mesto u timu i sledeće sezone – istakao je Grof.

Novinare je zanimalo kako naš iskusni strateg komentariše izjave Partizana da su najuspešnija ekipa u Srbiji.

– Veliko poštovanje za Partizan, čestitam im što su osvojili kup. Nadam se da će im ovakva biti i sledeća sezona – odgovorio je Božović.

Na utakmici protiv Olimpijakosa prvi putu u našem timu našao se mladić sa Novog Zelanda Adam Mičel.

– Momak ima odličnu brzinu za štopera, dosta dobru tehniku, reagovao je odlično nekoliko puta. Mlad je, nije mu bilo lako jer je prvo gledao utakmicu protiv Vojvodine pred praznim tribinama, a ušao u igru pred 20 hiljada ljudi, još uvek ne poznaje dovoljno saigrače, ali dobro se snašao.

Miodrag Božović nije otkrio kojim će tačno igračima pružiti priliku da zaigraju u sutrašnjem meču.

– Iako je pitanje šampiona već rešeno ne mogu da vam kažem u kom sastavu ćemo nastupati, možda nam dvojica igrača ozdravi u autobusu – ostao je zagonetan Grof.

Konfererencija za medije otpočela je minutom ćutanja za nedavno preminulog novinara Milana Pašića.

[youtube id=”GbeiLNkvcqw”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама