Кошарка Кошарка/Вести

Vilijams: Delije i Grobari kao ‘Bladsi’ i ‘Kripsi’

Izvor: B92

Markus Vilijams, bivši plejmejker Crvene zvezde, govorio je za ‘VICE’ o rivalitetu njegovog bivšeg kluba i Partizana.

StarSport

Nekadašnji student univerziteta Jukon, ali i član Nju Džersi Netsa, Golden Stejt Voriorsa i Memfis Grizlisa, igrao je u dva mandata u timu sa Malog Kalemegdana.

Najpre u sezoni 2014/15, kada je predvodio ekipu do triple krune – trofeja u ABA ligi, Kupa Radivoja Koraća i nacionalnog šampionata.

Na kraju te sezone otkriveno je da je pao na doping testu, da bi ove svega mesec dana bio član kluba, pre nego što je sporazumno raskinuta saradnja.

Međutim, čini se da ništa ne može ‘pokvari’ sliku koju Zvezdaši imaju o popularnom ‘M-Willu’, jednom od svojih najvećih ljubimaca.

Dovoljno je da im pogledaš lica, posebno kada pogodiš šut – vidiš da su besni, vidiš da se ne radi samo o košarci. Kada dođete ovde, morate da prihvatite sve, da prihvatite trenera, da shvatite koliko je sve to ozbiljno i važno. To, takođe, vrlo lako možete da primetite i po izrazila lica na vašim saigračima, koji znaju o čemu se radi. Ako ste takmičar, privići ćete se jako brzo“, kaže Vilijams.

Navijači srpskog i regionalnog šampiona zavoleli su ga pre svega jer je veliki majstor košarke, igrač koji može da ‘izmisli’ poene – kako šutem, tako i asistencijama – ali ga posebno cene zbog fenomenalnih partija upravo protiv crno-belih.

Mislim da ništa u Americi nije ni blizu ovom rivalitetu. Kako bi vam još vernije objasnio na šta mislim, u mojoj školi vladali su ‘Kripsi’, a u rivalskoj ‘Bladsi (jedne od najozloglašenijih bandi u SAD, prim. aut). To je nešto najbliže rivalstvu Zvezde i Partizana, a pri tom ne pričam sa aspekta utakmice, već samo onoga što je uvertira sve onoga što sledi u hali. Sve je drugačije, drugačiji je doživljaj… To je, u stvari, i ono što ga čini onim što jeste – načinom života. Neverovatno je ozbljino, nešto čime možete da se hvalite, to im je sve“, zaključio je Markus.

Uskoro se očekuje premijera filma o beogradskom večitom rivalstvu, a u međuvremenu više informacija možete dobiti na sajtu vice.com/rs.

Скочи на траку са алаткама