Фудбал Фудбал/Вести

Crveno-beli spektakl!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

U prijateljskoj utakmici između beogradskih i atinskih crveno-belih, viđen je dobar fudbal, puno lepih poteza, i na kraju po svemu prikazanom realan remi.

Dugo očekivani fudbalski spektakl završen je na fantastičan način. Crvena zvezda i Olimpijakos su pružili izvanrednu fudbalsku predstavu i zadovoljili oko21.000 gledalaca, koji su došli da uživaju u ovoj utakmici. Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izveo je gotovo najjači sastav, kako bi u utakmici sa ozbiljnim evropskim rivalom još jednom sagledao sve prednosti i mane svoje ekipe.

Početak utakmice nije nagoveštavao ono što će se događati kasnije. Obe ekipe bile su dosta rezervisane, i u prvih pola sata malo toga je moglo da se vidi. Međutim, finišu prvog poluvremena, utakmica se otvorila. Sve je počelo u 35. minutu kada je štoper Olimpijakosa nespretno reagovao, i veoma silovito tukao po sopstvenom golu, ali je oprezan bio Himenes. U nastavku akcije, lopta je stigla do Kataia koji pogađa stativu. Ipak, nije dugo Crvena zvezda tugovala za ovom prilikom, jer je već u sledećem napadu povela. Bila je to dobra akcija Petkovića koji je u prostor izbacio Srnića, a ovaj sastavio sa golom Petra Orlandića koji trese mrežeu i donosi Zvezdi prednost.

Vođstvo našeg kluba nije trajalo dugo. U 39. minutu, Olimpijakos je izveo brz kontranapad, a brzonogi Santos je utrčao iza leđa odbrane Zvezde i preciznim udarcem savladao Damira Kahrimana. Rezultatom 1:1, otišlo se na odmor.

U nastavku je viđena prava fudbalska rapsodija. Ređale su se šanse na obe strane, meč je obilovao lepim potezima i još lepšim akcijama, oa su svi prisutni na stadionu mogli da uživaju. Srnić je bio prvi koji je mogao da zatrese mrežu u drugom poluvremenu, ali nije precizno šutirao. U 53. minutu viđen je jedan od najlepših poteza na utakmici, u režiji Aleksandra Kataia. Bio je to kontranapad Crvene zvezde po levoj strani, Katai je prihvatio loptu, vukao sve do kaznenog prostora gde je efektnim driblingom prošao beka Olimpijakosa, a potom još efektnije plasirao loptu u mrežu, i još jednom pokazao kakvog majstora Crvena zvezda ima u svojim redovima. Ipak, ponovo su fudbaleri Crvene zvezde izgubili koncentraciju, i posle samo tri minuta primili su gol. Ibanjez je ostao sam protiv dvojice fudbalera Olimpijakosa na levoj strani, Grci su to iskoristili da upute dobar centaršut, a spretno je na drugoj stativi reagovao Kasami.

Sudeći po šansama koje su usledile, prosto je neverovtno da je 2:2 i ostao konačan rezultat utakmice. Odmah nakon primljenog gola, Plavšić je imao stopostotnu priliku, ali je golman Himenez pokazao zašto je plaćen šest miliona evra. Čak ni veliki broj izmena nije uticao da tempo i kvalitet igre opadnu. U nastavku utakmice, u igru su ušli Mihailo Ristić, Marko Grujić, Adam Mičel, štoper sa Novog Zelanda koji se nalazi na probi u Crvenoj zvezdi, potom Gavrić, Vieira, i mladi Uroč Račić. Olimpijakos je u završnici utakmice imao tri odlične prilike. U dva navrata je Damir Kahriman sjajno intervenisao, a jednom je stativa bila saveznik, ovoga puta Crvene zvezde. Poslednju ozbiljnu priliku Crvena zvezda je imala u poslednjem minutu utakmice, kada je Hugo šutirao glavom, ali pored gola.

Tokom drugom poluvremena, ceo stadion je skandirao ime trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića. Grof je otpozdravio, a skandiranje se nastavilo i u momentima kada je Zvezdin trener davao izjavu za televiziju. Po završetku meča, fudbaleri obe ekipe prišli su severnoj tribini, gde su bili pozdravljeni od strane navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa. Sjajan završetak sjajne utakmice, koja će se dugo pamtiti.

Crvena zvezda – Olimpijakos 2:2 (1:1)
Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 21.120. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd). Strelci: Orlandić u 36′ i Katai 53′ za Crvenu zvezdu, a Hernani u 39′ i Kasami u 56′ za Olimpijakos.
Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Katai, Plavšić, Srnić, Orlandić.
Rezerve: Supić, Edson, A. Mičel, Cvetković, Anđelković, M. Stojanović, U. Račić, S. Stojanović, Grujić, Babunski, Ristić, Gavrić, Vieira.
Olimpijakos: Himenes, Botia, Masuaku, Salino, Milivojević, Da Kosta, Kambiaso, Fortounis, Fuster, Hernani, Pulido.
Rezerve: Kapino, Boukalakis, Domingez, Kasami, Kolovos, Durmaz, Siovas, Vouros, Cimikas, Zdjelar, Pardo, Seba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама