Остали спортови СДЦЗ

Zvezda protiv šampiona za prolećnu titulu

Izvor: www.b92.net

Utakmicama 5. kola koje se igraju u nedelju 8. maja završava se prvi deo sezone u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13.

Ragbi 13 federacija Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

U centru pažnje biće veliki derbi između Crvene zvezde i Dorćola u kojem će crveno-beli protiv aktuelnog šampiona pokušati da osiguraju proležnu titulu.

Meč se igra na terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari (16.00) i biće to drugi duel ove sezone, pošto je Zvezda u finalu Superkupa Srbije dosta lako savladala povredama oslabljene Dorćolce sa 30:0.

Crveno-beli za sada nemaju poraz u novoj sezoni jer uz dve pobede u Superkupu, protiv Partizana u polufinala i potom u finalu protiv Dorćola, imaju maksimalan učinak u ligi, dok su u četvrtfinalu Kupa Srbije bili bolji od Radničkog iz Niša 54:4.

“Naši ciljevi se znaju – borba za sve trofeje. Za sada sve ide po planu, ali pred nama je dug put. Svaki meč protiv Dorćola je izazov za sebe pošto nema nepoznanica među ekipama. Očekuje nas težak meč i motivisani smo da prvi deo šampionata završimo bez poraza”, rekao je pred meč jedna od najboljih igrača Zvezde i reprezentativac Srbije Vladislav Dedić.

Sa druge strane, Dorćol u prvom delu sezone ima dosta problema sa povređenim igračima, pa je posle gubitka Superkupa ekipa u dosadašnjem toku lige tek na trećem mestu. Međutim, u redovima aktuelnog šampiona znaju kako da u pravom trenutku budu u pravoj formi, zbog čega je meč sa najvećim rivalom jako bitan na psihološkom planu.

“Problemi sa zdravljem iskusnijih igrača omogućili su da u ovoj sezoni damo više prostora za igru mlađima, što se definitivno odrazilo na rezultat. To nas ne brine jer mislimo na budućnost i u drugom delu prvenstva očekujemo da ti klinci tek pokažu svoj puno talenat. Zvezda je odličan tim i favoriti su na ovom meču, a mi ćemo pokušati da im nanesemo prvi poraz u sezoni”, kaže kapiten Dorćola i reprezentacije Srbije Dalibor Vukanović.

Program u poslednjem 5. kolu prvog dela šampionata Srbije na gradskom stadionu u Novoj Pazovi (14.45) otvaraju domaći Radnički i Partizan. Dobrim rezultatom na gostovanju, vicešampion iz prošle sezone čeka eventualni kiks Zvezde u derbiju da sustigne večitog rivala na čelu tabele.

Poslednji meč ove runde igra se u Nišu gde će na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair (17.00) dočekati Tašmajdan Tigrove. U dosadašnjem toku sezone Nišlije su prijatno iznenadile pojedinim dobrim svojim partijama, dok sa druge strane Taš ima dosta problema sa zdravljem svojih najboljih igrača.

Tabela Prve lige Srbije: Crvena zvezda 8, Partizan 6, Dorćol 4 (meč manje), Radnički Niš 2, Radnički Nova Pazova 1 (meč manje), Tašmajdan Tajgersi 1.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама