Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Autor: CZBG, Dario K.

Fantastična atmosfera na Banjici u petoj utakmici finala odbojkaške lige i borbe za titulu prvaka Srbije. Crvena zvezda i Vojvodina su ušle u ovaj meč sa istom željom – da pobede i osvoje titulu. Ipak su beogradski crveno-beli pokazali da su za sada neprikosnoveni na domaćoj sceni. Pobedili su novosadsku Vojvodinu 3:0 u petoj utakmici plej-ofa i osvojili petu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Crvena zvezda – Vojvodina 3:0 (25:22, 25:23, 25:16)

Prvi set je doneo izjednačenu igru. Ekipe su se smenjivale u vodstvu. Bilo je dobrih perioda igre i sa jedne i sa druge strane, ali su novosadski crveno-beli pravili dosta grešaka na servisima i Zvezda je uspela prvi set da reši u svoju korist 25:22.

Drugi set je počeo takođe u izjednačenoj igri. Ekipe su se i ovaj put smenjivale u vodstvu. Važnost same utakmice nije sputala jedne i druge da zaista prikažu najbolje šta mogu, što se očitovalo i na samom rezultatu – 21:11 na tehničkom tajm-autu. Zvezda posle boljih servisa i blokova dolazi do prednosti od 3 poena (17:14), ali Vojvodina se vraća i izjednačuje na 17:17. Trener Kobiljski odmah traži tajm-aut.

Zvezda uspeva da dođe do dva poena prednosti (21:19) i trener novosađana, Kozić, zove tajm-aut, ne bi li pokušao da promeni nešto u igri svoje ekipe. Vojvodina uspeva da izjednači na 22:22 i Kobiljski je prisiljen da traži novi tajm-aut. Zvezda dolazi do prve set lopte (24:23) koju koristi nakon greške gostujućeg igrača, Minića, i Zvezda vodi 2:0 u setovima.

Treći set počinje odlično za Crvenu zvezdu koja dolazi do vodstva 4:0. Trener gostiju, Kozić, zove tajm-aut, ali Zvezda ne posustaje i dolazi do vodstva od 7:2. Vojvodina ipak uspeva da se vrati u ovaj set i smanjuje na 9:10, a na tehnički tajm-aut se odlazi sa vodstvom Crvene zvezde 12:10.

Zvezda opet osvaja 3 poena uzastopno i vraća razliku na pet poena prednosti (15:10), nakon čega sledi tajm-aut gostujuće ekipe. Ni to nije omelo Zvezdine odbojkaše koji sigurno koračaju ka šampionskoj tituli i dolaze do sedam poena prednosti(18:11). Do kraja trećeg i poslednjeg seta u ovom finalnom duelu beogradskih i novosadskih crveno-belih, nije došlo do preokreta i Zvezda je dobila i ovaj set rezultatom 25:16 i tako došla do pete uzastopne titule prvaka Srbije.

U hali na Banjici nastalo je veliko slavlje igrača Zvezde i njenih navijača koji su proslavili ovu veliku pobedu – 12 titulu, 5. u nizu.

JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA I OPET TI SI PRVA(K) POSTALA!!!

Foto galeriju sa ovog meča možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама