Фудбал Фудбал/Вести

Terzić – Uradili smo veliki posao

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nakon što je Crvena zvezda osvojila 27. šampionsku titulu u svojoj istoriji, zadovoljstvo nije krio ni generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Terzić je istakao da nijednog trenutka nije sumnjao u ekipu i stručni štab.

– Nisam imao nikakve sumnje. Zacrtali smo pred početak sezone naše prioritete – osvajanje šampionske titule, potom stabilizacija kluba i na kraju razvoj Omladinske škole. Počeli smo da sklapamo kockice u mozaik i da pravimo ozbiljan tim. Jedino što sam tada tražio bilo je strpljenje, vreme. U startu to nije izgledalo kako treba, ali prvenstvo je dugo, i pokazalo se da smo bili u pravu što smo tražili vreme – rekao je Terzić, i nastavio:

– Ova ekipa je pokazala kvalitet, verovali smo u nju od početka. Javnost je počela da veruje da ovaj tim ima šampionsku moć nakon derbija u septembru protiv Partizana. Od tada pa do danas povećavali smo bodovnu razliku i mislim da Zvezda nikada u istoriji nije na ovako dominantan način osvojila titulu. Veliki problem su nam predstavljali nasleđeni dugovi koji su nam visili za vratom, ali smo u februaru i martu potpuno sanirali te prioritetne obaveze pre svega prema bivšim klubovima i igračima. Po prvi put u poslednjih 10 godina koliko se sprovodi sistem licenciranja, Zvezda je u prvom krugu dobila licencu. Bitnije od samog smanjenja duga sa 52 na 38 miliona je što je promenjena struktura duga – objašnjava generalni direktor kluba.

Kada je u pitanju Zvezdin evropski put koji sada izbija u prvi plan, Terzić je rekao:

– Navijači Crvene zvezde brzo zaboravljaju. Naš klub je pre samo dve godine bio na korak od bankrota. Ovo što smo mi uradili u poslednjih godinu dana, rešava se za četiri ili pet godina. Već se priča o Ligi šampiona, ali pitanje je koliko je to realno. Razumem ja veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi, visoke ambicije, ali mi se još uvek borimo za opstanak kluba. Da nemamo ogromne dugove, mogli bismo na ozbiljan način da se pripremamo za kvalifikacije. Naravno da ćemo učiniti sve da probamo da uđemo u neko od evropskih takmičenja, obećavam da ćemo učiniti sve. Svesni smo kadrovskih problema i pozicija na kojima se moramo pojačati. Mnogo toga smo uradili prethodnih meseci vezano za skautiranje, samo je pitanje da li ćemo imati finansijskih sredstava za ozbiljna pojačanja koja bi nam koliko – toliko garantovala sigurniji ulazak u neko evropsko takmičenje – zaključio je Zvezdan Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама