Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Munćan: Spremni smo da zadamo završni udarac

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde nalaze se na korak do osvajanja pete uzastopne šampionske titule. Vode u finalnoj seriji plej-ofa protiv Vojvodine NS seme sa 2:1 i prvu meč loptu imaće u sredu kada se igra četvrti meč, ponovo u Novom Sadu.

Zvezda je povela trijumfom u prvom meču sa 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19), a potom su “lale” napravile brejk i izjednačile istim rezultatom 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26). Najuzbudljiviji i najneizvesniji meč odigran je u Novom Sadu, a pripao je našim odbojkašima koji su slavili sa 2:3 (25:17, 21:25, 25:18, 19:25, 12:15).

Srednji bloker Crvene zvezde Nikola Munćan smatra da će veća želja i veća motivacija presuditi u duelu beogradskih i novosadskih crveno-belih.

Maksimalno smo motivisani. Nema većeg motiva od toga da nam je jedna pobeda potrebna da krunišemo sezonu sa maksimalnim uspehom. Ekipa koja bude imala više želje i više motivacije u datom trenutku, odnosno sutra, će trijumfovati. Ne bih želeo da sada dajem neke prognoze pošto je to stvarno nezahvalno – ističe Munćan.

U prethodnom meču Zvezda je uspela da nadoknadi rezultatski minus i da preokretom dođe do trijumfa i vođstva u seriji.

Vojvodina je odlična ekipa. To su pokazali i u ove tri utakmice finalne serije koje smo odigrali. Naša želja i vera da ćemo na kraju uspeti da konsolidujemo redove i da ćemo pobediti se u prethodnom meču isplatila. Verujem da smo upravo zbog te pobede u blagoj psihološkoj prednosti, ali to opet ne mora ništa da znači – kaže srednji bloker našeg tima.

Odbojkaši Vojvodine se sada nalaze pod ogromnim pritiskom jer moraju da ostvare pobedu u četvrtom meču kako bi ostali u igri.

Nalaze se pod velikim pritiskom jer moraju da pobede. Probaćemo to da iskoristimo i da im zadamo poslednji udarac, da napravimo “blok” njihovoj igri i da potom iz “kontranapada” dođemo do šampionske titule. Ukoliko i ne ostvarimo pobedu nije sve gotovo. Postoji i peti meč koji se igra pred našom publikom, ali mi ćemo učiniti sve da već sutra proslavimo osvajanje šampionske titule – zaključio je Munćan.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa Viner Štetiše Super lige je na programu u sredu 4. maja od 17,30 časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu, uz direktan TV prenos na RTS 2. Meč će suditi Dejan Rogić i Mirko Janković.

Crvena zvezda vodi sa 2:1 u pobedama i nedostaje joj još jedna pobeda za odbranu šampionske titule. Eventualni peti meč igrao bi se u nedelju 8. maja u Beogradu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама