Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Ipak majstorica

Autor: CZBG

Nije Crvena zvezda uspela da osvoji titulu prvaka Srbije u Novom Sadu. Nakon velike borbe, Vojvodina je izborila majstoricu u Beogradu.

Vojvodina – Crvena zvezda 3:2 (25:21, 16:25, 26:28, 25:18, 15:11)

Prvi set pripao je domaćinu. Vojvodina je do tehničkog tajm-auta imala uglavnom prednost od 2 poena. Ali nakon toga novosađani dolaze i do najveće prednosti u prvom setu od 4 poena (20:16). Međutim, naši odbojkaši uspevaju da smanje rezultat na samo poen prednosti za domaćina (21:22), ali je to bilo sve što su uradili u prvom setu. Do kraja, Vojvodina osvaja 3 uzastopna poena i dobija prvi set rezultatom 25:21.

Ni drugi set nije krenuo sjajno za naše momke. Vojvodina brzo pravi početnih 3:0. Izgledalo je da su naši odbojkaši psihički pali, ali se odmah nakon toga dižu i prelaze u vodstvo 11:5 nakon dobrih servisa i blokova.  Na tehnički tajm-aut se odlazi rezultatom 12:6 za Crvenu zvezdu.

Nakon tehničkog tajm-auta Vojvodina je zaigrala bolje i smanjuje rezultat na 9:13.  Međutim, naši odbojkaši se nisu dali iznenaditi i pre tajm-auta koji je zatražio trener Vojvodine, podižu vodstvo na 6 poena razlike (17:11). Ni tajm-aut nije pomogao domaćinu. Zvezda je igrala veoma dobro i nije dozvolila domaćinu da je iznenadi. Drugi set završava rezultatom 25: 16 za beogradske crveno-bele.

Treći set Vojvodina opet započinje furiozno i dolazi do vodstva od 5:1. Trener Zvezde, Kobiljski, traži tajm-aut ne bi li prekinuo seriju domaćina i uspeva u tome. Zvezda smanjuje rezultat na 5:6. Ipak, novosađani se uspevaju oporaviti i na tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću od 4 poena (12:8). Nisu odbojkaši Vojvodine ispuštali stečenu prednost i poveli su 21:16. Međutim, u tim trenutcima se bude Zvezdini odbojkaši i smanjuju na 19:21. Trener Vojvodine traži tajm-aut, ali i nakon toga Zvezda nastavlja da igra dobro i izjednačuje rezultat u trećem setu na 21:21. Nakon fantastičnog servisa Jakovljevića Zvezda vodi 22:21, ali Vojvodina uspeva da izjednači  na 22:22. Ali Zvezda nije stala. Uspeva da osvoji naredna dva poena i dođe do prve set lopte u trećem periodu (24:22). Vojvodina se ne predaje i dolazi do izjednačenja 24:24. Zvezda ne koristi novu set loptu i rezultat je 25:25. Igra se zaista požrtvovano i Vojvodina spašava 4. set loptu (26:26). Ipak, beogradski crveno-beli koriste 5. set loptu i Zvezda dobija treći set rezultatom 28:26 i vodi 2:1 u setovima.

I četvrti set počinje kao prethodna dva, boljom igrom Vojvodine (4:1) i Kobiljski je prisiljen da traži tajm-aut. Ni to nije pomoglo, i Vojvodina na tehnički tajm-aut odlazi sa ogromnih 12:4. Naši odbojkaši u ovom setu nikako nisu mogli da dođu do svoje igre. Možda je bolje reći da su novosađani nekako bili agilniji, sa većom željom da dođu do petog seta i dolaze do vodstva 14:5.

Zvezda, ipak, uspeva da dođe do daha i smanjuje rezultat na 10:16, što je odmah bio signal treneru Vojvodine da traži tajm-aut. Zvezda ni posle tog tajm-auta ne posustaje i odličnim blokovima dolazi na samo 4 poena zaostatka (15:19) i trener Vojvodine je prisiljen da traži novi tajm-aut.

Ipak, odbojkaši Vojvodine nisu sebi dozvolili luksuz da ispuste prednost koju su stekli u toku ovog seta i uspevaju da izjednače na 2:2 u setovima (25:18).  I kako dolikuje finalu, imamo i taj 5. set koji će odlučiti ili o šampionu Srbije, ili o majstorici u Beogradu.

Velika borba je viđena u 5. setu. Vojvodina je povela sa 5:3, ali je Zvezda uspela da izjednači na 5:5. Na promenu strana sa ide rezultatom 8:7 za Vojvodinu. Novosađani ponovno dolaze do 2 poena prednosti (10:8) i trener Zvezde, Kobiljski, traži tajm-aut. Nije Zvezda uspela da preokrene rezultat nakon tajm-auta i Vojvodina odlazi na velikh 13:9. Kobiljski ponovno traži tajm-aut ne bi li prekinuo ovu seriju Vojvodine, ali ni to ne pomaže. Novosađani dolaze do prve set lopte (14:9) koju ne koriste i Zvezda smanjuje na 10:14. Odmah trener Vojvodine, Kozić, traži tajm-aut nakon kojeg Zvezda smanjuje na 11:14. Ipak, Jakovljević na servisu pogađa mrežu i Vojvodina uspeva da pobedi u ovom četvrtom susretu i tako izbori majstoricu.

Imali su odbojkaši Zvezde ovaj meč u svojim rukama, ali je četvrti set izgleda bio psihička prekretnica koja je dala krila domaćim igračima da dobiju ovaj meč. Nadamo se da će izabranici trenera Kobiljskog smoći snage da majstoricu u Beogradu odigraju najbolje što mogu i tako odbrane titulu prvaka Srbije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама