Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda šampion!!!

Autor: CZBG

Završena je i ova (2015/16) sezona ABA lige, a šampion je opet naša Zvezda. Ovoga puta u finalu je stradala veoma dobra ekipa Mega Leksa, rezultatom 3:o u seriji. Tako su crveno-beli odbranili titulu osvojenu prošle sezone i nastavili dominaciju u ovom takmičenju.

Foto: Bane T. Stojanović

U sinoćnjem, trećem finalnom susretu, košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Mega Leks rezultatom 61:49 (24:16, 13:18, 9:6, 15:9). Utakmica, kao utakmica, nije odisala nekom lepotom. Mega je igrala sa dosta skraćenim rosterom i željom da otkine barem jednu pobedu u ovom finalnom duelu, a Zvezda je htela da već sinoć završi posao i da se priprema za domaće prvenstvo i odbranu titule u istom. To je dovelo do dosta nerezonskih poteza koji su utakmicu i učinili ne tako lepom za oko.

Vodila je Zvezda skoro celim tokom meča, ali (kao ni u prvom susretu) nisu puleni Dejana Radonjića uspevali da prelome utakmicu i uđu u mirnije vode. Disali su Megini igrači crveno-belim momcima za vratom. Pokušavali su da pruže što je moguće veći otpor i na tome im treba skinuti kapu i čestitati. Ali Zvezda, pre svega, predvođena Kvinsi Milerom (18 poena i 8 skokova), nije dozvoljavala golobradim igračima Mege da naprave iznenađenje.

Veliki doprinos Zvezdinom konačnom trijumfu dao je i Stefan Jović, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača ove finalne serije. On je zaista pružio odličnu partiju na oba kraja terena i time uveliko doprineo da pehar ostane u vitrinama našeg kluba.

Foto: Bane T. Stojanović

Na kraju je usledilo veliko slavlje igrača i onih vernih navijača koji su četu Dejana Radonjića bodrili na svakoj mogućoj utakmici, bez razlike da li se radilo o Kup takmičenju, Evroligi ili regionalnoj ABA ligi.

Ovim je spuštena zavesa na još jednu sezonu ABA lige čija budućnost je za sada neizvesna i o kojoj će se odlučivati u narednim danima i mesecima. Iskreno se nadamo da će ljubav prema košarci nadvladati ljubav prema položaju i novcima, te da će ljudi od košarke, koji odlučuju o budućnosti ove lige, shvatiti da je ona trenutno najbolje mesto za sve klubove iz bivše nam države.

Mega Leks – Crvena zvezda Telekom 49:61 (16:24, 18:13, 6:9, 9:15)

Dvorana: “Pinki”; Gledalaca: 2.500; Sudije: Pukl, Dožai, Juras

Mega Leks: Simić, Đoković 4, Veljković 4 (7sk), Musić, Ivanović 10 (6as, 5ul, 5il), Pavlović, Luvavu, Zagorac 21 (6sk, 5il), Simeunović 2, Nikolić, Janković 6 (8sk), Pecarski 2. 

Crvena zvezda Telekom: Kinzi 4, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 6 (5sk), Lazić 2, Micić 5, Simonović 9, Gudurić 2, Jović 3 (6as), Miler 18 (8sk), Cirbes 9, Štimac 1. 

 

Galeriju slika sa treće utakmice finalne serije možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама