Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Titula !!!!!!!

Izvor: CZBG, Ivan J.

Iz vračarskog blata, Predrag Sikimić doveo Zvezdu na pobedu pred osvajanje dvadeset i sedme titule prvaka. Voždovac – Crvena zvezda 0-1 (0-0).

Po izuzetno teškom terenu, u izuzetno tvrdoj utakmici, Crvena zvezda je iščupala tri boda golom Sikimića u 57. minuti meča. Matematički je Zvezdi potrebno još tri boda kako bi obezbedila prvo mesto.

Utakmicu za naš tim su započeli: Kahriman, centralni halfovi su bili Luković i Rendulić, levo Ibanjez, desno Petković, Le Talek i Mičel Donald kao dva zadnja vezna, levo Ristić, desno Srnić, plej je bio Babunski i najistureniji je bio Predrag Sikimić.

Prvo poluvreme je donelo jednu rovovsku bitku na sredini terena gde je Crvena zvezda vrebala svoju priliku, ali sem šuteva Babunskog i Mičela Donalda nije napravila ništa više. Videlo se da je pas igra gotovo nemoguća, lopta je dosta nepravilno odskakala i samim tim otežavala posao našem timu. Voždovac se povukao i taktički dobro postavljen, nije dozvolio Zvezdi da stvori izgledniju šansu za pogodak.

Drugo poluvreme je donelo agilniju igru našeg tima, ali je falila završnica sve do gola Sikimića. Centaršut Ibanjeza, lopta je preletela igrača Voždovca, Sikimić je postavio nogu i smestio loptu u mrežu.

[youtube id=”ZmUBiJs6kOo”]

Nedugo posle gola, Grof je napravio dvostruku izmenu. Umesto Ristića je ušao Gavrić, a umesto Babunskog Plavšić. Zvezda se malo povukla i čekala Voždovac, stvorila nekoliko izglednih prilika za gol ( valja spomenuti udarac glavom Sikimića), ali je do kraja ostalo 0:1.

Glavni cilj je ostvaren, igra će se brzo zaboraviti. U međuvremenu, Vojvodina je pobedila Čukarički na Banovom brdu pa smo samim tim i matematički obezbedili prvo mesto. Čestitke svim Zvezdašima na tituli.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама