Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Odloženo šampionsko slavlje

Autor: CZBG, Milan P. 

Odgovornom, čvrstom i disciplinovanom igrom fudbaleri Čukaričkog odložili su šampionsko slavlje crveno-belih na stadionu ”Rajko Mitić”. Dvostruki strelac za ekipu sa Banovog brda bio je Andrija Pavlović. Golove je postigao u 31. i 54. minutu. Aleksandar Katai uspeo je samo da ublaži poraz svoje ekipe golom u 71. minutu. Valja istaći i da je Crvena zvezda pretrpela prvi poraz u dosadašnjem toku šampionata. Iako osvajanje titule nije dovedeno u pitanje, crveno-beli su delovali zaista razočaravajuće na terenu i evidentno je da će ekipa Miodraga Božovića morati da pretrpi značajne promene ukoliko i dalje želi da ostvari svoje evropske ambicije.

Utakmica je počela blagom terenskom inicijativom domaćih fudbalera, koji, uprkos tome, nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Nemanje Stevanovića u prvih 10 minuta. U tom periodu vođena je rovovska borba za prevlast na sredini terena, pa za čuvare mreža nije bilo posla. Prvu priliku za vođstvo imali su fudbaleri Crvene zvezde. Aleksandar Katai je izveo nekoliko sjajnih driblinga, zalomio dva puta Đorđa Đurića, ali je njegov šut završio na stativi. Dva minuta kasnije pokušao je Ibanjez iz slobodnog udarca. Stevanović je ovoga puta bio dobro postavljen, te je bez većih problema sačuvao svoju mrežu. Nastavila je Zvezda da preti, uglavnom napadajući kroz sredinu. Vredan pomena je svakako i pokušaj Marka Grujića da sa 20 metara zatrese mrežu Brđana. Međutim, Stevanović je i ovaj put bio na pravom mestu. Pred golom Damira Kahrimana, sve do 31. minutu, nije bilo većih uzbuđenja. Golman Crvene zvezde bio je praktično besposlen, a onda je usledio hladan tuš. Fudbaleri Čukaričkog izveli su slobodan udarac sa desne strane. Najviši u skoku je bio Andrija Pavlović, čiji je šut zakačio Damijena Le Taleka i završio u Kahrimanovoj mreži. Gosti su uspeli da praktično iz prve prave šanse dođu do prednosti. Do kraja poluvremena beležimo još pokušaj Aleksandra Kataija u 40. minutu. Mičel Donald je poslao dugu loptu, Katai ju je vrlo lepo primio i probao da lobuje Nemanju Stevanovića. Rezultat je ipak ostao 0-1.

Na početku drugog poluvremena viđeno je nekoliko opasnih napada Crvene zvezde. Aleksandar Katai je, kao i do sada, bio u glavnoj ulozi. On je, bez ikakve dileme, predstavljao najveću pretnju po gol Čukaričkog i bio najraspoloženiji i najbolji pojedinac u redovima domaćina. Sa druge strane je Andrija Pavlović terorisao odbranu Zvezde. Delovao je napadač Brđana zaista moćno pored mladog Miloša Stojanovića i iskusnog kapitena Lukovića. On je udvostručio prednost svoje ekipe u 54. minutu. Prvo se izvanredno oslobodio Lukovića, a zatim je uočio Jankovića na drugoj stativi. Mičel Donald je srušio vezistu Čukaričkog i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo, a ko drugi nego Andrija Pavlović, postigavši svoj 17. pogodak u šampionatu. Igra Crvene zvezde je u tim trenucima delovala nepovezano i loše. Veoma teško su crveno-beli uspevali da razbiju organizovanu i čvrstu odbranu izabranika Milana Lešnjaka. Visoko postavljenu odbranu pulena Miodraga Božovića maksimalno su koristili gosti. U tom periodu beležimo nekoliko opasnih kontranapada ekipe sa Banovog brda. Sve je moglo biti rešeno u 60. minutu, da je Pavlović iskoristio asistenciju Filipa Kneževića i postigao svoj treći pogodak. U 71. minutu Crvena zvezda je konačno uspela da zatrese mrežu Brđana. Udarac Damijena Le Taleka, posle centaršuta Marka Petkovića, je završio na mestu gde se spajaju prečka i stativa. Odbitak je iskoristio Aleksandar Katai i time smanjio prednost gostiju. Pokušala je Crvena zvezda na sve načine u finišu utakmice da izbegne poraz, ali joj to nažalost nije pošlo za rukom. Najizgledniju šansu da zadrže oreol nepobedivosti imali su crveno-beli u 88. minutu. Ponovo se u prilici našao Aleksandar Katai, ali je i ovoga puta lopta pogodila okvir Stevanovićevog gola. Rezultat se do kraja utakmice nije menjao.

Ne mogu se fudbalerima Zvezde uputi zamerke za borbenost i htenje. Međutim, evidentno je da su kraj sezone puleni Miodraga Božovića dočekali nespremni. Takođe, očigledno je da je ekipi znatno poljuljano samopouzdanje usled bledih partija i loših rezultata u poslednje vreme. Ipak, za očekivati je da crveno-beli zbiju redove i privedu prvenstvo kraju. Ono što i te kako brine sve pristalice kluba iz Ljutice Bogdana jeste plasman Crvene zvezde u jedno od evropskih takmičenja. Na tome će svi u klubu morati ozbiljno da porade, ukoliko i dalje imaju takve ambicije.

Crvena zvezdaČukarički 1:2 (Katai u 71. minutu; Pavlović u 31. i 54. minutu)

Stadion ”Rajko Mitić”

Sudija: Milan Ilić

Crvena zvezda: Kahriman – Cvetković, Stojanović, Luković, Ibanjez – La Talek – Donald – Ristić, Grujić , Katai – Orlandić

Čukarički: Stevanović – Stojković, Đurić, Ostojić, Živković – Mašović, B. Regan – B. Janković, S. Jovanović, Knežević – Pavlović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама