Fudbal Fudbal/Vesti

Srnić i Božović pred Čukarički

Izvor: SD Crvena zvezda

oš jedna pobeda deli Crvenu zvezdu od osvajanja titule šampiona. Priliku da dođu do tri odlučujuća boda naši fudbaleri imaće na svom stadionu sutra, 27. aprila od 18 sati protiv Čukaričkog.

Svoja očekivanja pred utakmicu izneli su šef stručnog štaba Miodrag Božović i prvotimac Slavoljub Srnić.

– Konačno nam se pruža šansa da postanemo i zvanično prvaci u ovoj ligi koja, evo, traje već oko četiri godine. Bili smo prvi i prošle godine, ali još uvek nismo osvojili titulu. I igrači i ja smo svesni kakva nam se prilika sutra pruža. Čukarički je ekipa za poštovanje i sigurno mogu da pobede svaku ekipu iz naše lige. Žao mi je što će se igrati pred praznim tribinama. Nisam se u Zvezdi sa tim susretao, biće to novo iskustvo za mene. Svakako će njima će biti lakše što nema navijača. I pored svega, nadam se da ćemo da pobedimo i da osvojimu tutulu koju već dugo čekamo – rekao je Božović.

– Pruža nam se šansa da sutra i matematički obezbedimo titulu, posle dugog prvenstva. Trebalo je odavno da postanemo šampioni, da nije plej-ofa. Igramo protiv ekipe koja će biti silno motivisana, ušli su u seriju od šest pobeda, ali to nas ne opterećuje jer mi uvek idemo na pobedu. Žao mi je što se igra bez navijača, sa njima bi bilo mnogo lepše proslaviti titulu ukoliko pobedimo, nedostajaće nam sutra – rekao je Srnić.

U eventualnoj proslavi titule najviše će nedostajati navijači.

– Prvo moramo sutra da pobedimo, da bi proslave uopšte bilo. Možemo i da izgubimo, odigramo nerešeno, u fudbalu je sve moguće. Nadamo se da tako neće biti, ali svaki je rezultat moguć. Čukarički bi nam eventualnom pobedom prišao na šest bodova zbog sistema takmičenja. Pitate me da li se plašim – toliko se plašim da bih pristao pre plej-ofa da svi imamo po nula bodova i da krenemo ponovo – rekao je šef stručnog štaba.

Čukarički je klub koji krasi dobra organizacija i stabilnost.

– Oni su primer kako klubovi u Srbiji treba da rade. Oni imaju gazdu, a tamo gde nema gazde ne može ništa da se napravi. Pokazali su kako klub može dobro da funkcioniše i daje odlične rezultate. Kad nemate glavu kuće, ona počinje da propada. Tako je i u svim ostalim klubovima jer su oni svačiji i ničiji – rekao je naš strateg.

Miodragu Božoviću će ovo biti prilika da osvoji prvu prvenstvenu titulu u trenerskoj karijeri.

– Nemam osećaj uopšte da ćemo da igramo jer nema navijača. Nisam preterano uzbuđen što smo na korak od potvrđivanja titule jer prvi smo sve vreme. Evropske utakmice koje se igraju interesantnije su od naših baš zbog punih stadiona. Kod nas se desilo to što se desilo i žao mi je što je tako – rekao je Grof.

– Bilo je dosta šala sam sa bivšim saigračima posle pobede od 7:2. Naravno da bih sutra želeo da postignem gol jer već neko vreme nisam, pa makar to bilo i protiv Čukaričkog – rekao je Srnić.

U šali je Grof Božović pitao našeg vezistu da li je on pravi Srnić. Kada se titula osvoji šansu će dobiti i igrači iz omladinske škole.

– Normalno je da će dobiti šansu. Tu pre svega mislim na Joveljića, Ilića, Jovanović je već trenirao sa nama. Treba spomenuti i golmana Manojlovića koji je na dvojnoj registraciji u Bežaniji. Ima još igrača na koje treba obratiti pažnju. U narednim utakmicama sigurno možete da očekujete da će se pojaviti neko iz Omladinske škole. Ne samo zato što su prošlog vikenda pobedili 5:2, umeli su oni i da izgube, već zato što tu ima mnogo talentovane dece – rekao je Božović.

– Što se tiče kadrovske situacije Savo Pavićević će se oporaviti za dve, tri godine, rekao mi je. Vieira je još u Portugaliji, ali preko „vocapa“ je javio da se oporavlja i da ne brinemo. Mene leđa još malo bole, ali nadam se da će biti dobro – u šaljivom tonu završio je Grof Božović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama