Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Vojvodina izjednačila, dva meča u Novom Sadu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Još jedan sjajan meč odigrali su Crvena zvezda i Vojvodina NS seme. Ovoga puta slavili su Novosađani, izjednačili su rezultat u finalnoj seriji na 1:1, pa je jasno da će se igrati još najmanje dva meča u borbi za titulu, oba u Novom Sadu.

Početak meča podsećao je na prvi susret, odigran pre četiri dana, takođe na Banjici. Crvena zvezda je kontrolisala igru i rezultat, bolje je ušla u meč, a i pored problema u završnici dobila je prvi period – 25:23.

I drugi set je bio kao preslikan iz prvog meča. I tada i sada su Novosađani bili ubedljivi. Zvezda se držala do tehničkog tajm-auta, kad je bila u zaostatku od dva poena (12:10), ali je do kraja seta prednost samo rasla, do konačnih 25:17.

Usledila su dva izuzetno uzbudljiva perioda, u kojima je Vojvodina oba puta načinila preokret. Najpre je ekipa Strahinje Kozića nadoknadila tri poena manjka (16:13), uspla da to pretvori u prednost (21:20), a potom i da po prvi put dođe u vođstvo u setovima u ovoj finalnoj seriji – 25:23.

Nisu se beogradski crveno-beli predavali, zaigrali su odlično na početku četvrtog seta. Vodio je domaći tim i sa 21:18, ali im to nije bilo dovoljno. Zvezda je prokockala i dve set lopte za izjednačenje (24:22).

Nedugo potom prvu set-meč loptu svom timu blokom u situaciji „jedan na jedan” na Stojsavljeviću doneo je mladi David Mehić (25:24). I sledeća akcija naših odbojkaša išla je na istog igrača, na žalost sa istim ishodom za izjednačenje u finalnoj seriji – 26:24.

U timu Dragana Kobiljskog dvocifren učinak imali su Aleksandar Blagojević sa 19 i Nemanja Jakovljević sa 15 poena.

Treći meč je na programu 28. aprila (17 časova, RTS 2) u Novom Sadu, a četvrti takođe u SPC „Vojvodina”, 4. maja. Ako bude bilo potrebe, majstorica će se igrati u Beogradu, 8. maja.

Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26)
Dvorana: USC „Voždovac” na Banjici. Gledalaca: 300. Sudije: Igor Miljković (Beograd) i Vladimir Simonović (Kragujevac). Trajanje meča: 108 minuta. Rezultat u seriji: 1:1.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 6, Jevtić (libero), Đurđević, Škrbić, Gmitrović, Milutinović 7, Jakovljević 15, Stojsavljević 8, Munćan 4, Blagojević 19, Veljović, Buculjević 43. Trener: Dragan Kobiljski.
VOJVODINA NS SEME: Simić 1, Nikolić 12, Bojičić, Stanković 15, Vemić 17, Premović, Jovanović 3, Kujundžić, Peković (libero), Mehić 10, Radović, Minić 25. Trener: Strahinja Kozić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама