Фудбал Фудбал/Омладински погон

Heroji omladinskog večitog derbija

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Večiti derbi u Omladinskoj ligi Srbije doneo je mnogo radosti Zvezdašima. Ubedljiva pobeda od 5:2 nad Partizanom znači posebno mladim igračima koji se prvi put u karijeri susreću sa utakmicom o kojoj su sanjali dok su odlazili na prve treninge.

Luka Ilić i Dejan Joveljić, strelci na derbiju, preneli su nam utiske sa ove uzbudljive utakmice.

– Derbi je najveća utakmica koja postoji u srpskom fudbalu. Svaki fudbaler sanja o tome da bude deo nje. Velika je čast i samo gledati, a biti na terenu je neverovatan osećaj i veliko iskustvo. Gol koji sam dao mi je posebno drag i sigurno ću ga dugo pamtiti baš zbog toga što sam ga postigao na svom debitantskom derbiju – rekao je Luka Ilić.

Dejan Joveljić se na jučerašnjoj utakmici čak tri puta upisao u listu strelaca.

– Nije mala stvar dati najvećem rivalu tri gola. Nisam se tome nadao, ali presrećan sam što se sve ovako završilo. Video sam i kod svojih saigrača koliko žele pobedu i nisam nijednog trenutka sumnjao. Pre utakmice smo se dogovorili da pokažemo ko smo i koliko vredimo. Nisu nas uzdrmali malo lošiji nastupi u poslednja dva kola, ali nam je svakako bila potrebna pobeda kako bi podigla ekipu i, eto, dogodila se baš u derbiju na vrhunski način. Veliki je uspeh za nas što smo pobedili teškog rivala koji ima sjajne pojedince – poručio je Dejan Joveljić.

Iako po godinama kadeti, Ilić i Joveljić tokom cele sezone beleže odlične rezultate u Omladinskoj ligi.

– To što smo mlađi ne primećuje se na terenu. Izabrani smo da budemo u ovom timu i nema razlike među nama. Svi moramo da odgovorimo na iste zadatke podjednako dobro – rekao je Joveljić.

Jedan od razloga dobrih rezultata koje beleži ova ekipa je drugarstvo i dobra atmosfera koja vlada u timu. O tome svedoči i to da je, pored toga što se i sam upisao u listu strelaca, Luka istakao da je presrećan što je Dejan postigao tri odlučujuća gola.

Za razliku od Superlige u kojoj naši fudbaleri imaju veliku bodovnu prednost, završnica Omladinske lige Srbije biće izuzetno napeta.

– Pri vrhu tabele je  velika gužva, pored nas tu su i Vojvodina, Partizan, Čukarički i OFK Beograd. Razlika je minimalna i svakako će biti neizvesno do samog kraja. Ipak, nadam se da će titula završiti u našim rukama, pokazali smo juče kako možemo da igramo i ne vidim razlog da ne osvojimo Omladinsku ligu – rekao je Joveljić.

– Ukoliko osvojimo titulu igrali bismo kvalifikacije za Ligu šampiona za omladince. To bi nam mnogo značilo zato što bismo bili u prilici da odmerimo snage sa ostalim evropskim ekipama i da vidimo koliko zapravo vredimo – poručio je Ilić.

Ovog vikenda, bolji u derbiju bili su i naši kadeti. Oni su pobedili Partizan rezultatom 3:1.

[youtube id=”IK-AyqT2kEI”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама