Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Buculjević: Na kraju se samo šampion pamti

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde nalaze se na dobrom putu da odbrane šampionsku titulu. Poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa protiv Vojvodine NS sem, a u ponedeljak 25. aprila ih očekuje drugi meč.

Izabranici Dragana Kobiljskog savladali su Vojvodinu u prvom meču sa 3:1, po setovima 25:19, 20:25, 25:16, 25:19.

Kapiten beogradskih crveno-belih Maksim Buculjević ističe da se na kraju samo šampion pamti.

Daćemo sve od sebe da povedemo sa 2:0 u finalnoj seriji. Odbojkaši Vojvodine će se sigurno posvetiti analizi prvog meča i pokušaće da podignu nivo svoje igre, a samim tim će nama biti još teže. Trudićemo se da budemo što bolji, da pravimo što manje banalnih grešaka, da sa naše strane igra bude korektna, pa ćemo videti. To što vodimo u seriji ništa ne znači. Jedino se računa i pamti to ko bude prvi došao do tri pobede i osvoji titulu – izjavio je Buculjević.

Naši odbojkaši su, posle iscrpljujućeg polufinala sa Partizanom, imali samo tri dana da se pripreme i odmore za finalnu seriju.

Spremali smo se za ovo tokom cele sezone. Nema veze ni koliko je trajala polufinalna serija, a nema veze ni koliko će trajati finalna. Sezona je dovoljno duga, kroz evropska takmičenja, kroz Kup, kroz ligu… Momci su mladi, željni dokazivanja i nema nikakvog opravdanja kada nema dovoljno želje i dovoljno zalaganja. Mi smo to pokazali tokom cele sezone. U dva meča koja smo izgubili protiv Partizana je došlo da pada kvaliteta naše igre. Napravili smo hiljadu i jednu glupost. Iz tog razloga smo izgubili ta dva meča, ali što se tiče zalaganja, truda i želje to je u ekipi Crvene zvezde uvek na maksimalnom nivou i nadamo se da će tako ostati do kraja – zaključio je Buculjević.

Druga utakmica finalne serije plej-ofa Viner Štetiše Super lige igra se u ponedeljak 25. aprila od 17,30 časova u dvorani USC VOždovac u Beogradu, uz diraktan TV prenos na RTS 2. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Vladimir Simonović i Igor Miljković.

Crvena zvezda vodi sa 1:0 u finalu, a novi šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri trijumfa u seriji. Treći meč igra se u Novom Sadu u četvrtak 28. aprila od 17 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама