Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Zvezdi trebaju junaci za podvig u Novom Sadu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Posle tri uzastopna poraza i srušenih navijačkih snova o povratku rukometne titule u Ljutice Bogdana, prvotimci Crvene zvezde pokušaće u subotu od 18 časova i 30 minuta na gostovanju u Novom Sadu da se ponovo izdignu iz problema i iznenade aktuelnog šampiona, ekipu Vojvodine.

Porazi u Subotici protiv Spartaka, večitom derbiju od Partizana i poslednjeg protiv vodeće Metaloplastike u Beogradu raspršili su Zvezdine nade da posle dužeg niza godina može do titule. Ipak, tek sledi peto kolo i treba se boriti makar za povratak u trku, eventualno drugo mesto koje donosi plasman u SEHA ligu ili izlazak na međunarodnu scenu, ali za prvi korak na tom putu i pobednički scenario, crveno-belima će u predstojećem susretu biti potrebna najbolja partija ove sezone jer je rival branilac šampionske titule.

Crveno-beli su praktično ispustili pobedu u večitom derbiju, a protiv Metaloplastike su takođe bili u vođstvu nakon prvog poluvremena, pa se jasno nazire problem u igri izazvan nedostatkom važnih prvotimaca koji nisu u mogućnosti da pomognu ekipi zbog zdravstvenih problema, pa je i to jedan od razloga Zvezdinih padova u nastavku i posustajanja u duelima koji su mogli doneti klubu plasman u sam vrh tabele, u slučaju da je zadržana igra na visokom nivou iz prvih 30 minuta. Da nevolja bude veća oba poraza su se dogodila na domaćem terenu, što je izuzetno teško ispraviti ako se zna koliko je teško dobiti bilo koga na strani u plej-ofu.

Pokazalo se i da Zvezdino prvo mesto iz Super lige ne mora ništa da znači kada je u pitanju nastavak takmičenja, gde presuđuje trenutna bolja forma, inspiracija i upornost. Mnogi faktori su nedostajali crveno-belima za uspeh u prethodnim susretima, ekipa ima problema sa sitnijim povredama i umorom, ali rukometaši prvenstveno moraju da izvuku maksimum iz sebe i u visokom ritmu odigraju svih 60 minuta. Kvalitet da sruše Vojvodinu usred srpske Atine sigurno imaju, samo treba da pronađu “žicu“, pobedničku nit i u svojoj glavi nemoguće pretvore u moguće. Uz takvu veru u sopstvene i mogućnosti saigrača, a iznad svega veru u trijumf moći će da prekinu lošu seriju. Zlatanović, Šotić, Radosavljević, Babić, Mandić, Todorović, Dragutinović, Kljajić, Bojičić, Antelj, Gačević i društvo to mogu ukoliko pruže sve od sebe uz malo sreće koja je uvek neophodna.

Posle poraza na početku plej-ofa protiv Metaloplastike u Šapcu (21:24) i remija u Beogradu protiv Partizana (27:27), Vojvodina je zaigrala znatno bolje i vezala dve pobede protiv Sloge na domaćem terenu (24:16) i Spartaka (20:18) na teškom gostovanju u Subotici. To ih je vratilo u trku i sada se nalaze na trećoj poziciji sa tri boda manje od vodeće Metaloplastike. Iako su u SEHA ligi igrali sporednu ulogu, Novosađani su odlično pokriveni na svim pozicijama i u timu imaju iskusne rukometaše, poznata imena, koja izazivaju poštovanje kod svih poklonika rukometa. Od odličnih strelaca Miloša Orbovića i Strahinje Stankovića, preko nekadašnjeg ruskog reprezentativca, iskusnog Alekseja Rastvorceva, pa bivše Zvezdine uzdanice iz šampionskih dana Mirka Milaševića, igrača visokog kalibra Filipa Marjanovića, Stevana Popova, Milana Jovanovića, Ivana Rajičevića, Aleksandra Guglete, Bojana Todorovića, Nikole Arsenića i ostalih, praktično teško im je pronaći manu, igraju vrlo čvrstu odbranu, utakmice na nešto manji broj golova, tako da će ekipa Nenada Peruničića morati da izgara na terenu kako bi barem ostala neporažena.

Očekuje se velika borba, jer je beogradskom sastavu ovo praktično zadnji voz za hvatanje priključka sa odbeglim timovima, dok Novosađani takođe moraju da jure trijumf, jer su i oni imali neplanirane kikseve u dosadašnjem toku sezone, doduše ne kao Zvezda na domaćem terenu, već na gostovanjima. Tu leži i nepovoljna okolnost po Zvezdu, jer do kraja takmičenja dočekuje samo Spartak i Vojvodinu, dok gostuje četiri puta, ali ne bi se kladili da najbolji gostujući tim iz Super lige ne može da ponovi takve podvige i u plej-ofu u jačoj konkurenciji. Zvezda važi za vrlo neugodan sastav i može da zasija kada se mnogi ne nadaju, samo je pitanje koliko su je prethodni porazi uzdrmali na tom putu.

                                  VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA

                                           5. KOLO PLEJ-OFA

                                       SUBOTA, 23. APRIL 2016.

                            SLANA BARA – NOVI SAD, 18:30 ČASOVA

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama