Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Poraz hrabre Zvezde u Novom Sadu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju protiv Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 30:32 (14:15) u 5. kolu plej-ofa.

Crveno-beli su pružili veliki otpor aktuelnom šampionu Srbije i pored problema sa povredama i odsustvom važnih igrača Mandića, Bojičića, Matičića, Damnjanovića i Dimitrića, ali je iskusniji sastav uspeo da osvoji bodove i pored odlične partije golmana gostiju Dejana Zlatanovića i dobrih rola krilnih rukometaša Alekse Kljajića i Mladena Šotića.

Meč je počeo golovima braće Bojana i Darka Todorovića, a zatim je nastupio period igre kada se mreže nešto duže vreme nisu zatresle. Nakon Zvezdinog vođstva od 2:1 preko kapitena Todorovića usledila je serija branioca titule od 5:0 za preokret i vođstvo od 6:2 pogotkom raspoloženog Bojana Todorovića.

Ipak, beogradski crveno-beli su ubrzo popravili igru i kontrama Kljajića i Šotića smanjili na dva gola zaostatka (6:8). Šotić je nakon toga mogao još jednom da pogodi mrežu, ali je umesto toga uzdrmao stativu. Kljajić nije iskoristio sedmerac, a Orbović kažnjava i vraća Voši plus pet (11:6).

Crveno-beli su opet bili prinuđeni da jure poveći zaostatak, ali su na krilima fenomenalnog Dejana Zlatanovića još jednom uhvatili priključak. Sjajni čuvar mreže je nakon odbrane zicera sjajno reagovao uvidevši da na golu domaćih nema nikoga i odmah postigao efektan gol sa svoje polovine terena. Bio je to samo početak bravura iskusnog čuvara mreže uz pomoć kojih su crveno-beli uspeli da se održe u igri i kasnije pogotkom Darka Todorovića izjednače na 12:12, a kada je Šotić u finišu još jednom bio precizan u kontri nakon duge lopte čudesnog Zlatanovića, Zvezda posle dugo vremena uspeva i da povede sa 14:13. Vojvodina je ipak pred kraj prvog poluvremena vratila prednost pogotkom reprezentativca Filipa Marjanovića.

Domaći sastav je početkom drugog dela igre uspeo da se odlepi na 20:17 golovima Popova, Rajičevića i Jovanovića, a Zvezda je uzvratila posle minuta odmora. Zlatanović je i u nastavku branio sve što je mogao, da bi crveno-beli ponovo postepeno topili zaostatak i pogotkom Alekse Kljajića izjednačili na 23:23. Razvila se velika borba, ali Vojvodina preko Popova i Orbovića još jednom stiče prednost od dva razlike.

Gosti su držali korak. Šotić je smanjio na gol zaostatka, a Kljajić nešto kasnije još jednom poravnao rezultat (26:26). Iskustvo Vojvodine je ipak donosilo prevagu. Stanković i Orbović pogađaju za plus dva, a nakon tajm-auta Dragutinović smanjuje na 27:28 u 54. minutu. Nekoliko prilika za preokret crveno-belih otišlo je u nepovrat posle grešaka, što je Vojvodina kaznila i golom neuhvatljivog Orbovića povela sa 30:27 u 58. minutu.

Morao je i roviti golman Novosađana Arsenić da uđe u igru i zameni do tada vrlo pouzdanog Perovića. Upravo je Arsenić u finišu upisao dve važne odbrane, a Milan Jovanović je održao nedostižnu prednost, koju je Kljajić uspeo da smanji na dva gola zaostatka, ali je do kraja ostalo malo vremena da Zvezda još jednom pokuša da sustigne domaći tim.

Najefikasniji akter susreta bio je Aleksa Kljajić sa devet pogodaka. Mladen Šotić se šest puta upisao u strelce, dok je Aleksandar Dragutinović pet puta bio precizan. Dejan Zlatanović je zabeležio 13 odbrana. U timu Vojvodine istakli su se Miloš Orbović sa osam, kao i Bojan Todorović i Milan Jovanović sa po šest postignutih golova.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 32:30 (15:14)

Novi Sad – Dvorana: Slana Bara. Gledalaca: 600. Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Vojvodina 3 (2), Crvena zvezda 1 (0). Isključenja: Vojvodina 6, Crvena zvezda 2 minuta.

VOJVODINA: Arsenić, Orbović 8, Popov 2, B. Todorović 6, Milašević 1, Perović, Rastvorcev, Marjanović 4 (2), Ranisavljević, Jovanović 6, Nikolić 1, Stanković 3, Jandrić, Rajičević 1, Vučković, Gugleta.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 6, Radosavljević, Dragutinović 5, Gačević 1, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović 1, D. Todorović 4, Nikolić 1, Babić 3, Kljajić 9, Leovac.

Zvezda je ostala na petom mestu sa učinkom od dva osvojena boda, a u sledećem kolu gostuje protiv Sloge u Požegi.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама