Fudbal Fudbal/Vesti

Proslava dana kada se nebo otvorilo

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

U nedelju 24. aprila svi kojima je „Zvezda život, a sve ostalo sitnice“ setiće se jedne od najspektakularnijih utakmica u istoriji našeg fudbala – revanš meča polufinala Kupa šampiona između Crvene zvezde i minhenskog Bajerna.

Naime, pre tačno 25 godina, tog 24. aprila 1991. beogradski crveno-beli su u dramatičnom finišu izborili remi sa slavnim Bavarcima (2:2), obezbedili plasman u finale i potom ispisali najlepšu stranicu u istoriji našeg klupskog fudbala.
FK Crvena zvezda će akcijom „Sećanje na dan kada se nebo otvorilo“ na simboličan način obeležiti četvrt veka od verovatno najvažnije fudbalske utakmice koja je ikada odigrana u Beogradu. U popularnom kafeu „Skver 5“ na Trgu Republike u nedelju 24. aprila biće organizovano gledanje utakmice Crvena zvezda – Bajern sa početkom u 20 sati i 15 minuta, u vreme kada je i odigran pomenuti meč. Tom prilikom biće promovisan i album sa samolepljivim sličicama „Nebo se otvorilo“, koji predstavlja svojevrsnu monografiju svih Zvezdinih uspeha kroz istoriju. Biće to veliko zvezdaško druženje kome će prisustvovati kapiten generacije koja je postala prvak Evrope – Stevan Dika Stojanović, ali i sadašnji prvotimci crveno-belih.

Pozivamo navijače Zvezde da nam se u što većem broju pridruže da zajedno evociramo uspomene na noć kad je „stadion eksplodirao“.

Svi oni koji budu doneli ulaznicu sa utakmice Crvena zvezda – Bajern biće nagrađeni atraktivnim poklonima.

Takođe, tokom druženja u sklopu promocije albuma „Nebo se otvorilo“, biće organizovano takmičenje u brzom lepljenju sličica, a najuspešniji će dobiti nagrade.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama