Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Kobiljski: Očekuje nas veoma teško finale

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Na početku odbojkaške sezone svi klubovi imaju želju da se na kraju nađu u finalu plej-ofa i bore za šampionsku titulu. Odbojkaši Crvene zvezde su prevalili veliki put i po peti put u nizu imaju priliku da se bore za naslov šampiona Srbije. Rival u finalu je Vojvodina NS seme, a prva utakmica se igra u četvrtak u Beogradu.

Crvena zvezda se plasirala u finale posle dramatičnih duela sa Partizanom u polufinalu i konačne pobede od 3:2. Novosađani su do finala stigli preko Novog Pazara koga su savladali sa 3:1 u polufinalnoj seriji.

I pre početka polufinalne serije smo znali da neće biti lako. Bez obzira na rezultate Partizana ove godine, večiti derbi je uvek specifičan. Ni trenutna forma, ni stanje na tabeli nikada nisu dolučivali pobednika, već istrajnost i borbenost. Igrali su veoma dobro, borili su se i učinili su polufinale dosta dramatičnijim od onga šta smo mi očekivali – izjavio je trener crveno-belih Dragan Kobiljski.

Vojvodina i Crvena zvezda su se tri puta sastajali u toku ove sezone. Prvi put bilo je to u Super Kupu Srbije u Novom Sadu kada su domaćini slavili sa 3:1 (18:25, 25:17, 25:19 i 25:13). Nakon toga, veliki rivali su vrlo brzo ponovo odmerili snage u 2. kolu Viner Štetiše Super lige kada se naš tim revanširao rezultatom 3:0 (27:25, 25:20, 25:18). Izarbanici Dragana Kobiljskog slavili su i u drugom delu sezone u Novom Sadu kada je bilo 1:3 (25:22, 22:25, 23:25, 24:26).

Vojvodina je najjača ekipa u državi. To je ekipa u koju je dosta uloženo zbog igranja u Ligi šampiona. Imaju iskustvo igranja u najelitnijem evropskom takmičenju, tako da nas očekuje jedna veoma teška finalna serija. Naravno, mi vidimo naše šanse i da mislimo da ne možemo da pobedimo ne bismo ni izlazili na teren – rekao je strateg Crvene zvezde.

Samo tri dana nakon iscrpljujućeg polufinala sa Partizanom, Crvenu zvezdu očekuju najbitniji dueli ove sezone. Sa druge strane, igrači Vojvodine su imali sedam dana da se odmore i pripreme za finale.

Sigurno je da bi nam koji dan više odmora prijao, ali tako je kako je. Moramo ići tim putem. Ne razmišljamo previše o tome. Idemo poen po poen, set po set, pa ćemo videti kako će ići…– konstatovao je Kobiljski.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa Viner Štetiše Super lige između Crvene zvezde i Vojvodine NS seme igra se u četvrtak 21. aprila od 17,30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu, uz direktan TV prenos na RTS 2. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Predrag Balandžić i Aleksandar Petrović.

Odbojkaši Crvene zvezde brane šampionsku titulu osvojenu prošle godine. Ovo je našem timu peto uzastopno finale plej-ofa. Pobednik duela Crvena zvezda – Vojvodina NS seme i novi šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri pobede u Seriji.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама