Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda posle majstorice u finalu!

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Petu godinu zaredom odbojkaši Crvene zvezde igraće u finalu plej-ofa. Izdržali su šampioni veliki pritisak, koji im je nametnula mlada ekipa Partizana i maksimalnom pobedom na Banjici se plasirali u finale.

Dobijeni prvi set, koji je obilovao preokretima, nagovestio je trijumf crveno-belih. Rezultatska klackalica (7:4, 7:7, 10:7, 12:10), donela je u drugoj polovini seta vođstvo Partizanu. Serijom od 4:0 (12:14), naterali su gosti Dragana Kobiljskog da zatraži prvi tajm-aut.

Imali su posle kontranapada Buše, „crno-beli” i tri poena prednosti (14:17 i 15:18), ali su servisi Buculjevića i sjajni Blagojević ponovo pokrenuli Zvezdu. Poslednje vođstvo Partizana zabeleženo je pri rezultatu 19:18.

Onda je servis pogrešio Kostić, pa Milutinović izblokirao Bušu, da bi posle loše organizacije napada crno-belih, Jakovljević odveo Zvezdu na „plus dva” (21:19).

Blagojević je bio čovek odluke, mada je pitanje kako bi se završio set, da Kostić pri rezultatu 23:22, nije načinio veliku grešku i drugu loptu ispucao u aut.

Na krilima sjajne igre iz prvog seta (šest poena, 50 % napada), Blagojević je odveo Zvezdu do 5:1 na početku drugog perioda. Bilo je i 12:5 za crveno-bele na tehničkom tajm-autu, ipak nedovoljno šampionu za miran nastavak meča.

Zaigrali su se Buculjević i Jakovljević, mučili u napadu, pa je Dragan Kobiljski morao da uzme tajm-aut. Crno-beli su prišli na tri poena zaostatka – 13:10.

Pretio je Partizan do rezultata 17:14, u narednom poenu bilo je povika i na sudije, a onda je Okolić sa dva bloka nagovestio vođstvo Zvezde od 2:0.

Reprezentatovni srednji bloker crveno-belih dominirao parketom do kraja ovog perioda igre (šest poena u ovom setu), pa su crveno-beli u velikom stilu osvojili drugi set.

Nije moglo bez drame ni u trećem setu, iako su crveno-beli vodili 16:11, a u završnici i 22:18. Blagojević je doneo bitan poen svom timu (23:21), a onda i zaradio crveni karton, što su gosti znali da iskoriste i dođu čak do set lopte – 24:23!

Pogrešio je servis još jednom Kostić, potom i napad sa Loparom, da bi tačku na i stavio sjajni Okolić, blokom na Buši.

Finalna serija plej-ofa između Crvene zvezde i Vojvodine NS seme počinje u četvrtak, 21. aprila utakmicom u dvorani USC „Voždovac” na Banjici.

I drugi meč igraće se u Beogradu, 25. aprila, a onda se serija seli u Novi Sad. Prvi meč u Spensu na programu je 28. aprila, a eventualni četvrti, u istoj dvorani 4. maja. U slučaju da dođe do majstorice, ona će se odigrati 7. maja u Beogradu.

Crvena zvezda – Partizan 3:0 (25:23, 25:18, 26:24)
Dvorana: „USC Voždovac” na Banjici. Gledalaca: 600. Sudije: Mirko Janković (Stara Pazova) i Igor Miljković (Beograd). Trajanje meča: 84 minuta. Rezultat u seriji: 3:2.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 13, Milutinović 5, Jakovljević 9, Stojsavljević 4, Blagojević 20, Buculjević 3, Jevtić (libero), Munćan, Škrbić, Đurđević, Gmitrović, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.
PARTIZAN: Buša 10, Pantić 8, Lopar 3, Kostić, Veličković 14, Polomac 4, Rajković (libero), Jokanović 1, Nedeljković, Žugić, Popović, Perišić. Trener: Vladimir Vasović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама