Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda ispustila trijumf u Moskvi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u drugom meču Top 8 faze Evrolige od ekipe CSKA rezultatom 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16) a veliki žal ostaje neiskorišćen poslednji napad crveno-belih

Još jedno fenomenalno izdanje košarkaša Zvezde koji su bili nadomak velikog podviga i trijumfa u drugom meču četvrtfinala, ali su Moskovljani preživeli dramu i na kraju slavili 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16). Pred 8100 gledalaca u “Megasport areni” u Moskvi, najefikasniji kod crveno-belih bili su Jović sa 15, a Simonović i Kinzi dodali su po 14. U ekipi CSKA, Hajns je ubacio 19 poena.

Startna petorka: Jović, Dangubić, Kinzi, Miler i Cirbes.

Lepršavom igrom i bez previše respekta otvorili su i drugi meč crveno-beli što im je donelo prednost 13:6. Brzo su košarkaši Zvezde ispunili bonus pa je trener Radonjić morao dosta da rotira kako bi sačuvao neke igrače od faulova. Nastavio je srpski šampion sa hrabrom igrom na
oba dela terena i na krilima Kinzija i njegovih 11 poena došao do nerešenog rezultata na kraju prve deonice 20:20.

Zvanično najbolji tandem Evrolige Cirbes-Jović konačno je pronašao svoju igru i najpre poenima iz reketa a onda i trojkama Jovića i Lazića, Zvezda dolazi do plus 5, 33:28, za tajmaut trenera Itudisa. Vratio se CSKA rezultatski u meč sve dok na scenu nije stupio Simonović i sa 8 vezanih poena doneo Zvezdi 43:36. Mitrović i Dangubić doneli su preko potrebnu energiju u odbrani što je crveno-belima olakšalo posao u napadu i donelo prednost na poluvremenu 48:44. Najbolji pojedinac bio je Kinzi sa 13 poena.

Strpljivom igrom crveno-beli su gradili napade i dolazili do otvorenih šuteva, dok su na drugoj strani uspevali da koliko toliko zatvore reket i nateraju Armejce na šuteve spolja. Bilo je plus 6 u jednom trenutku, ali je CSKA serijom 7:0 prešao u vođstvo 53:52 za novi minut odmora Dejana Radonjića. Bez De Koloa i Teodosića na parketu, Moskovljani su održavali prednost tokom većeg dela četvrtine, a poenima Štimca u poslednjem napadu, regionalni šampion prišao je na 63:60.

Fenomenalnom igrom srpski šampion parirao je i u drugom susretu glavnom pretendentu za osvajanje ovogodišnje Evrolige, i na sredini poslednje deonice bilo je plus 3 za ruski tim, 63:60. Nisu padali crveno-beli i pored dobre igre CSKA, trojkom Jovića na minut i po pre kraja, Zvezda je došla do prednosti 73:72. Teodosić je trojkom vratio plus 2 svom timu, ali je na drugoj strani polovičan sa linije penala bio Kinzi, 22 sekunde pre kraja. Fenomenalnom odbranom srpski šampion imao je poslednji napad, ali je nakon dosuđenih koraka Joviću, CSKA došao do trijumfa 77:76.

KK Crvena zvezda Telekom: Kinzi 14, Rebić, Dangubić 1, Mitrović 2, Lazić 7, Simanić, Micić, Simonović 14, Jović 15+7as, Miler 11, Cirbes 9, Štimac 3.

Serija se seli u “Kombank arenu” u kojoj će košarkaši Crvene zvezde Telekom u ponedeljak od 20:45 časova pokušati da dođu do trijumfa i još jednog meča pred svojim navijačima.

Скочи на траку са алаткама