Фудбал Фудбал/Вести

Veliko priznanje za Marka Grujića

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Skupština grada Beograda dodeliće u utorak Marku Grujiću nagradu za ličnost godine u oblasti sporta i fizičkog obrazovanja.

U obrazloženju komisije stoji da je Marko Grujić u 2015. godini ostvario izuzetan rezultat sa fudbalskom reprezentacijom Srbije do 20 godina, osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, čime je postignut najveći uspeh u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala. Komisija se prilikom donošenja odluke o izboru beogradskog sportiste za 2015. godinu, prevashodno rukovodila ogromnim značajem ostvarenog uspeha srpske fudbalske reprezentacije na Mundijalu na Novom Zelandu, tim pre što je poznata činjenica da Srbija u fudbalu, kao najpopularnijem sportu na svetu, do sada nije mogla da se podiči ni izbliza tako dobrim rezultatima kakav je ostvarila ova mlada generacija kojoj pripada i beogradski sportista Marko Grujić. Komisija smatra da će se nagrađivanjem Marka Grujića, odati priznanje beogradskom fudbalu, kao i podstaći mladi sportisti da nastave da ulažu napore u cilju usavršavanja svih veština, od čega će korist imati kako oni sami, tako i šira društvena zajednica i država koju sa ponosom predstavljaju.
Posle trijumfa na Novom Zelandu, Marko Grujić je prikazao blistave igre u Crvenoj zvezdi i jedan je od zaslužnih za rekord koji je Crvena zvezda nedavno napravila. Njegove dobre partije nisu promakle ni Liverpulu, čiji će dres Grujić nositi naredne sezone.
FK Crvena zvezda ovim putem čestita svom fudbaleru na izvanrednom napretku i uspehu koji je postigao u sezoni koju će, sigurni smo, pamtiti do kraja života.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама