Košarka Košarka/Vesti

Radonjić i Simonović: U Beogradu maksimum!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezda Telekom poraženi su uzbudljivom meču četvrtfinalne serije u Moskvi od ekipe CSKA rezultatom 77:76. Crveno-beli su imali napad za pobedu, ali je ruski tim uspeo da se odbrani i trijumfuje

Izuzetno pametno i borbeno igrali su izabranici Dejana Radonjića tokom celog meča protiv favorizovane ekipe Dimitrisa Itudisa, ali su na kraju u neizvesnoj završnici ipak pretrpeli drugi poraz, pa će svoju šansu tražiti u ponedeljak u “Kombank areni” od 20:45h.

Nakon meča, trener Radonjić je čestitao ekipi CSKA i dodao da je njegov tim odigrao još bolje nego u prvom meču, pametnije u napadu i bolje defanzivno, ali da nisu imali sreće na kraju meča:

“Čestitke ekipi CSKA na pobedi i vođstvu 2:0. Igrali smo bolje defanzivno nego u prvom meču. Večeras smo uspeli da zaustavimo CSKA na mali broj poena a oni imaju najbolji napad u Evroligi. Imali smo problema u napadu u trećoj četvrtini, ali i pored toga uspeli smo da uđemo u neizvesnu završnicu i dođemo do poseda za pobedu. Bez obzira na sve, odigrali smo dobru utakmicu u Evroligi. U Beogradu ćemo pokušati da damo svoj maksimum. U poslednjem posedu, Jović je imao loptu jer je imao najbolji momentum i bilo je logična odluka da njemu ide lopta. Odigrao je fantastičan meč.”

Marko Simonović smatra da je njegov tim odigrao dve dobre utakmice u Moskvi i da je ponosan na njegov tim i rezultate ove godine u Evroligi:

“Čestitke CSKA na pobedi. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, zapravo dve dobre utakmice protiv jednog od najboljih timova Evrope. Bili smo na posed od pobede. Serija se sada seli u Beograd, daćemo maksimum da odigramo još jedan dobar meč. Mislim da ćemo imati svoju šansu, ali šta god da bude, izuzetno smo zadovoljni kako igramo ove sezone u Evroligi.”

Nemanja Dangubić, Crvena zvezda Telekom:

“Težak poraz, bili smo blizu, imali šut za pobedu i nismo uspeli. Odigrali smo kvalitetno, parirali 40 minuta, čak smo tokom prvog poluvremena kontrolisali igru. Pored problema u napadu, uspeli smo da dođemo do šuta za pobedu, ali nismo uspeli ovaj put. Okrećemo se duelu u Beogradu.”

Kvinsi Miler, Crvena zvezda Telekom:

“Ne mogu da budem ponosan jer smo izgubili, ali smo odigrali jako dobar meč. Hoću da pobeđujem, volim da pobeđujem. Imamo šansu u Beogradu, značiće nam publika. Uložili smo veliki napor, bili smo konkurenti tokom celog meča i nadam se da ćemo uz podršku navijača doći do trijumfa.”

Košarkaši Crvene zvezde Telekom stižu sutra u 13 časova u Beograd, a treći meč četvrtfinalne serije na programu je u ponedeljak od 20,45 časova u “Kombank areni”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama