Фудбал Фудбал/Вести

Božović i Luković pred 151. večiti derbi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Sve je spremno za odigravanje trećeg i poslednjeg ovosezonskog večitog derbija.

Na konferenciji za medije koja je održana u Medija centru našeg stadiona, očekivanja su izneli Miodrag Božović, šef struke Crvene zvezde, i Aleksandar Luković, kapiten ove Zvezdine generacije.
– Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti nešto što već nije rečeno. Više od 150 puta se priča da je to najveća utakmica na ovim prostorima. Nije bitno ko se gde nalazi na tabeli, niti ko je u kakvoj formi. Derbi je nešto posebno. Utakmica koju pobeđuje onaj ko se bolje probudi ujutru. Nadam se da ćemo se sutra mi bolje probuditi. Osim to što je u pitanju Partizan, veliki motiv je i to što možemo da se značajno približimo tituli. Ima mnogo njih koji su lukavi i koji nas unapred proglašavaju za šampione. Dok i teoretski ne uzmemo titulu, ne smemo da se opustimo – jasan je bio Miodrag Božović.
Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković smatra da on i njegovi saigrači moraju od prvog minuta nametnuti svoj ritam.
– Svi jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Partizan je u dobroj formi, već šest utakmica pobeđuju i doći će ovde da se nadigravaju sa nama, a nama to odgovara. Znam da smo spremni. Ne smemo da uđemo kao što smo ušli u utakmicu na njihovom stadionu. Nismo dobro počeli, dozvolili smo im dvadesetak minuta igre dok nam nisu dali gol, da budu agresivniji. Sutra definitivno moramo ući od prvog minuta kako treba, i siguran sam da će tako biti. Mislim da sama činjenica da smo primili najmanje golova u ligi govori nešto, ali postoje stvari koje ne bismo smeli da dopuštamo i ponavljamo. Nadam se da takvih situacija sutra neće biti. Partizan je jako kvalitetan, kvalitetniji su od drugih ekipa u našoj ligi, uz dužno poštovanje ostalim ekipama. Ali, opet kažem, uz maksimalnu koncentraciju i borbenost nadam se da ćemo nametnuti svoju igru – rekao je Luković.
Zvezdin trener ne deli mišljenje jednog dela javnosti da je sutrašnja utakmica ujedno i najbolja provera pred evropske izazove.
– Ako je sutrašnja utakmica merilo Evrope, onda smo već dva puta pokazali ove sezone da smo spremni za Evropu. Ali, mislim da sutrašnja utakmica nije merilo. Jeste Partizan dobar tim, veliki klub, ali ipak ove utakmice nose nešto drugo, nešto uzmeđu nas i njih. U Evropi nas čekaju drugačije utakmice – objasnio je Božović, i nastavio:
– Mislim da je derbi utakmica u kojoj svaka taktika padne u vodu. Kad bismo igrali onako kako ja hoću, mislim da bismo pobedili, ali igraćemo onako kako igrači i publika budu hteli. Vrlo je tu malo logike. Utakmica će biti otvorena pošto i oni najavljuju da će da krenu u strašnu ofanzivu, a pošto ćemo i mi početi ofanzivno, može da se desi i da bude puno golova.
Grof zna kojih 11 igrača će sutra istrčati.
– Nemam nikakvih nedoumica, znam ko će igrati. Kadrovska situacija je izvanredna. Povređeni smo Ivica Momčilović, Savo Pavićević i ja – trojica najstarijih. Grujić je izvanredan, ali moramo da zovnemo Klopa da pitamo da li sme da igra – našalio se Grof.
Za kraj konferencije, Zvezdin trener je upitan da prokomentariše aktuelni sistem takmičenja.
– Meni se ovaj sistem takmičenja ne dopada jer nagrađuje one koji nisu osvojili mnogo bodova. Trebalo je da proslavimo titulu pre šest meseci, ovako, čekamo je još uvek. Ne dopada mi se sistem, i nigde gde je bio na snazi nije doneo ništa dobro. Slušate me sad šta vam pričam – za dve godine će sistem opet da se promeni. Ne vidim nijednu fudbalsku zemlju da igra po ovom sistemu. Belgija je izuzetak, ali to je više zemlja piva nego fudbala – rekao je Grof.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама