Košarka Košarka/Vesti

Saopštenje KK Crvena zvezda Telekom

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Saopštenje KK Crvena zvezda Telekom povodom predloga ugovora Evrolige, o učešću klubova iz Srbije i regiona u takmičenjima u organizaciji EL.
Shodno odlukama sa Skupštine ABA lige jtd održane u Zagrebu 20.marta 2016.godine, na kome su klubovi učesnici regionalnog takmičenja glasanjem 11-1, izglasali poverenje konceptu i takmičenjima u organizaciji Evrolige, KK Crvena zvezda Telekom zahteva da se ugovor sa Evroligom, potpiše što pre.
KK Crvena zvezda Telekom zalagao se svim svojim resursima, u ono što je verovao da je najbolji interes srpske košarke, ali i košarke u regionu,a to je da ABA liga dobije ugovor sa EL, koji garantuje klubovima u regionu 4 mesta (1+3) u takmičenjima u organizaciji Evrolige, i to na 4 sezone.
Taj ugovor od prvobitnog predloga i ideje, po kojoj bi trajao jednu sezonu, u finalnoj verziji, sada sadrži predlog, po kome bi klubovima ABA lige bila garantovana 4 mesta (jedno u Evroligi sa 16 klubova, i 3 u Evrokupu sa 24 kluba) za 4 sezone, počev od takmičarske 2016-2017.
KK Crvena zvezda Telekom smatra da je predlog ugovora Evrolige, u najboljem interesu košarke u Srbiji i regionu.
KK Crvena zvezda Telekom

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama