Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Hrabra Zvezda pala u Moskvi: CSKA – Crvena zvezda 84:74

Autor: CZBG, Dario K.

Crvena zvezda nije uspela da napravi brejk u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv CSKA u Moskvi. Odlični domaćin, predvođen sajnium Teodosićem i Hajnsom, uz solidnu pomoć sudije Pukla, uspeo je da ostvari prednost i dobije prvu utakmicu rezultatom 84:74.

Milos Teodosic - CSKA Moscow - EB15

Dobro je Zvezda krenula u Moskvi. Nakon uvodnih poena CSKA i vođstva od 2:0, Crvena zvezda pravi seriju od 9:0 trojkama Milera, Jovića i Dangubića. Trener CSKA odmah traži tajm aut i ubacuje Teodosića u igru koji vodi domaćina u seriju opd 10:0 i CSKA vodi 12:9. Zvezda uspeva da prekine ovu seriju domaćina i trojkom Jovića dolazi do izjednačenja (12:12).

U nastavku 1/4 CSKA stiče malu prednost i to najviše zahvaljujući Milošu Teodosiću koji je zaista bio nepogrešiv. Treba istaći da je i Cirbes u prvom dijelu igre bio jako dobro čuvan, te jetako igra koju Radonjić često forsira (5 dole) bila potpuno odsećena.

Druga četvrtina kreće dosta dobro za Zvezdu. Umesto Cirbesa u igru je ušao Štimac koji na samom početku 2/4 postiže 4 poena i ne dopušta domaćinu da napravi neku osetniju razliku. Zvezda u tim trenutcima igra i dosta dobru odbranu, ali se u tim trenutcima posebno ističe Saša Pukl koji donosi dosta diskutabilne odluke, a sve u korist domaćina.

Međutim, Zvezdini igrači se ne predaju i ne dopuštaju da ih sudijske odluke izbace iz ritma. Pokazao je to i Miler kada je napravio monstruoznu blokadu na Hajnsom, a odmah u kontranapadu Simonović smanjuje na 28:26.

Ipak, nezadrživi Teodosić, trojkom sa parkinga (što bi rekao Edin Avdić) dovodi CSKA na 6 poena prednosti (35:29), ali Cirbes uspeva da koševima sa linije slobodnih bacanja smanji na podnošljivih 4 poena za domaćina (35:31). U tim trenutcima halom odjekuje “Zvezda, Zvezda”.

Kinsi odmah nakon koševa CSKA i vođstva od 37:31 uspeva da postigne poene za Zvezdu, a pošto je bio i fauliran koristi i dodatno slobodno bacanje i rezultat je 37:34 za domaćina.

Ipak, CSKA ponovno odlazi na 7 poena prednosti (42:35), ali tada Dangubić svojom drugom trojkom samnjuje na 42:38. Do kraja 2/4 obe ekipe postižu po još dva poena i na poluvreme se odlazi sa prednošću domaćina 44:40.

Treći period igre krenuo je dosta loše po naše momke. Napad jednostavno nije funkcionisao i CSKA veoma brzo odlazi na9 poena prednosti (51:42). Jović uspeva da pogodi svoju treću trojku i smanji na 51:45, ali u sledećem Zvezdinom napadu sledi pogrešno dodavanje i domaćin to kažnjava novom trojkom za 54:45.

Nakon novih koševa CSKA, Jović svojom četvrtom trojkom samnjuje na 56:48. Kinsi na to dodaje svoja dva poena i Zvezda serijom od 5:0 dolazi na podnošljivih 56:50.

Međutim, nezaustavljivi Teodosić pravi seriji 5:0 za domaćina, ali vraća to Miler sa svojih 5 poena i rezultat je 61:55.

Treće četvrtina se završava pogotkom CSKA koji na poslednjih 10 minuta odlazi sa prednošću 63:56.

Poslednja četvrtina opet kreće loše po naše momke i domaćin vodi sa 10 poena razlike 68:58. Međutim tada Vasilije Micić pogađa za 3 uz faul, ali ne pogađa dodatno slobodno bacanje. Rezultat je 68:61 za CSKA. Nakon te trojke Micića svirana je i tehnička domaćinu, ali Zvezda ne pogađa ni to slobodno bacanje, ali zato Štimac pogađa u dodatnom napadu i Zvezda dolazi na 68:63.

Zvezda tada igra dobru odbranu, osvaja loptu ali pogrešno dodavanje Micića u napadu daje kontru domaćinu koji odlazi na 70:63. U sledećem napadu ni Kisi ne uspeva da pogodi, a na suprotnoj strani Hajns pogađa za 72:63.

Koliko god je Zvezda u nekim segmentima igre odigrala odlično protiv renomiranog protivnika, toliko je bilo i loših odluka koje su naše momke sprečile da imaju još aktivniji rezultat u tom trenutku.

Lazić tada pogađa za 2, Zvezda igra doličnu odbranu, ali na scenu ponovno stupa Pukl koji dodjeljuje loptu domaćinu. Očito je Pukl Zvezdu uzeo na zub jer je njegovo suđenje večeras, blago je reći, bilo katastrofalno .

Na 4:50 do kraja koševima Jovića Zvezda dolazi na -6 (73:67), ali je sa druge strane neumoljiv Hajns koji ponovno razliku vraća na 8 poena prednosti za domaćina.

Nakon novih koševa domaćina, Lazić uspeva da pogodi za 3 poena i opet vraća Zvezdu u igru 77:70. Vidi se da Zvezda može i više od postignutog, ali zaista CSKA ima veliku prednost u Milošu Teodosiću koji je turbo-motor domaćina.

I opet sudije prave veliki previd kada sude ličnu grešku Cirbesu koji je udario čistu blokadu Voronceviču i CSKA ide opet na 10 poena prednosti.

Do kraja utakmice rezultatski deficit Zvezde se nije promenio i CSKA je prvi četvrtfinalni duel dobio 84:74.

Najefikasniji u našoj  ekipi su bili Kvnsi Miler i Stefan Jović sa 14 poena, a pratio ih je Tarens Kisi sa 11. Kod domaćina, koji je nažalost imao lepu pomoć sudijske trojke, istakli su Teodosić sa 23 i Hajns sa 21 poenom.

CSKA – Crvena zvezda Telekom 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama