Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Prva titula šampiona Evrope za Jovanu Stevanović

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Novi šampion Evrope, odnosno pobednik Deniz bank Lige šampiona 2016. u konkurenciji odbojkašica je Pomi Kazalmađore, a nekadašnji bloker Crvene zvezde Jovana Stevanović je prva odbojkašica crveno-belih koja se popela na krov Evrope.

Pomi Kazalamađore je u Montikjariju, u finalu, savladao Vakifbank Istanbul sa 3:0, po setovima 25:23, 25:23 i 25:22, posle 95 minuta igre. Jovana Stevanović je u finalu bila drugi poenter svog tima sa 13 poena (5 blokova, 1 as, napad 14–7).

Stevanovićeva je proglašena za najboljeg blokera Finalnog turnira Deniz bank Lige šampiona 2016. Aleksandar Boričić, predsednik CEV-a predao je pehar namenjen pobedniku Deniz bank Lige šampiona 2016. Valentini Tiroci, kapitenu Pomija iz Kazalmađorea.

Nedavno je Jovana Stevanović ušla u istoriji italijanske Serije A kao prva odbojkašica koja je premašila 100 blokova u jednoj sezoni! To nikada niko nije ostvario u jednoj od najjačih liga na svetu.

Odbojkaški klub Crvena zvezda ovom prilikom čestita Jovani na izuzetnom uspehu i želi joj sve najbolje u nastavku karijere.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама