Кошарка Кошарка/Вести

Crveno-beli stigli u Moskvu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doputovali su u ponedeljak oko 10 časova u Moskvu, gde ih u naredna 4 dana, očekuju dve utakmice plej of runde sa jednim od favorita za osvajanje trofeja, ekipom CSKA.

Ekipa Dejana Radonjića samim plasmanom u ovu fazu takmičenja, ostvarila je veliki uspeh, i novi iskorak u Evropi, nakon plasmana u polufinale Evrokupa, i dva vezana plasmana u TOP 16 fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Međutim, iako je CSKA dobio ulogu velikog favorita u ovim mečevima, crveno-beli najavljuju veliku borbu, i pored činjenice da je tim oslabljen odsustvom Marka Gudurića koji nije otputovao sa ekipom u Moskvu, jer se već 7 dana bori sa virusom i visokom temperaturom.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom su u nedelju trenirali u Železniku (dvorana Aleksandar Nikolić je zauzeta), a nakon tročasovnog leta ka Moskvi, do petka će biti smešteni u hotelu “Aerostar”.

Stefan Jović: “Idemo u Moskvu na mečeve sa CSKA, to je svojevrsna nagrada za sve ovo što smo uradili ove sezone u Evrolige. Tamo želimo da damo svoj maksimum koji imamo,imali smo dosta uspona i padova ove sezone u Evroligi, ali kao nagrada za dobar i naporan rad, stigao je taj plasman u četvrtfinale i mečevi sa CSKA. Prekoputa nas će se naći najbolja ekipa u Evropi u ovom trenutku. Ali, to je što je! Nemamo razloga za neki preveliki pritisak, pa da probamo da ih iznenadimo”

Luka Mitrović: “Još jedno u nizu “paklenih” gostovanja. Konačno počinje i taj TOP 8. Ovo je prilika da pokažemo koliko možemo u ovom trenutku protiv možda i najbolje ekipe u Evropi.CSKA je ekipa popunjena na svakoj poziciji sa dva igrača svetske i evropske klase. Ne treba ih gledati po indiviudalnom kvalitetu, imaju najveću snagu kao tim, ali ako već moram da izdvojim nekog, to su Miloš Teodosić i Nando De Kolo, koji igraju stvarno fantastično ove sezone. Pokušaćemo što bolje da se spremimo, u kakvom god sastavu budemo igrali, i naša prednost može biti upravo ta rasterećenost, i njihov imperativ da moraju na Fajnal For. Mi smo neki naš osnovni cilj ispunili odavno. Sve ovo što sada radimo je neki dodatni plus za ekipu. Dakle, potpuno rasterećeno čekamo ovo četvrtfinale, ali, daleko od toga da se odričemo borbe i šanse i plasmana na Fajnal For.

Trener Dejan Radonjić: “Putujemo zadovoljni u Moskvu, jer smo u prilici da nastavimo takmičenje i da se sastanemo sa CSKA u četvrtfinalu najjačeg takmičenja.Sada kroz neko zadovoljstvo možemo da se setimo kako smo došli do ovoga, kako smo prošli kroz ovih 26 mečeva u Evropi. Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, koji svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope, i ove godine igraju odlično, jako mali broj poraza. Sa te strane, lako ih je analizirati, radi se o kvalitetu na najvećem mogućem nivou. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da damo svoj maksimum, da pružimo sve od sebe, i da vidimo šta će to da nam donese” rekao je trener crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde i CSKA poslednji put su se sastali u sezoni 1999-2000. u okviru Evrolige. Ruski tim predvodi takmičenje po broju ubačenih poena po meču, preko 92, uz najveći timski indeks – 108,1.

Očekuje se da će i crveno-beli imati podršku navijača u dvorani “Megasport Arena” u Moskvi, u kojoj će se igrati obe utakmice. Prva je na programu u utorak od 19 časova.

Скочи на траку са алаткама