Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda podržala školarce, Simanić podelio medalje

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

U Hali sportova “Ranko Žeravica” u sredu 6. aprila, održani su finalni susreti najboljih srednjih i osnovnih košarkaških ekipa grada Beograda, a jedan od pokrovitelja bio je i KK Crvena zvezda Telekom

U finalima ovogodišnjeg školskog takmičenja u košarci za osnovne i srednje škole za šest trofeja takmičilo se 12 najboljih škola. Nakon predstavljanja škola i učesnika u halu je uneta Školska olimpijska baklja koja je prošla kroz teren, a nakon toga nastavila put za Vranje gde će, 9. maja, biti održana ovogodišnja Školska olimpijada.

Nakon svečanog uvoda, svim prisutnima se obratio Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije:

“Pozdravljam sve učesnike ovog veličanstvenog događaja, a Sportskom savezu Beograda čestitam na sjajnoj organizaciji finalnog turnira u košarci. Trudimo se da kroz ova takmičenja promovišemo zdrav način života, prave vrednosti i duh fer–pleja.”

Na kraju svečanog otvaranja, reč je dobio nekadašnji kapiten Crvene zvezde i srpski reprezentativac, a sada potpredsednik KSS, Igor Rakočević:

“Presrećan sam što na jednom mestu vidim ovoliko školaraca koji su se odlučili da treniraju košarku. Pre svega želim da zbog bavljenja sportom ne zapostavite školovanje. Kada je sport u pitanju na svakom treningu dajte sve od sebe, poštujte protivnike, saigrače, verujte u sebe i sigurno je da ćete na kraju uspeti da ostvarite svoje sportske snove.”

Nakon finalnih okršaja finalistima su uručene medalje, pehari, diplome i nagrade za najbolje aktere finala. Šampionkama sedmog i osmog razreda, medalje je uručio košarkaš Crvene zvezde Telekom i jedan od najperspektivnijih igrača Evrope, Boriša Simanić. Simanić je na poklon uručio dres Crvene zvezde Jovanu Koprivici, bivšem igraču Zvezde, a sadašnjem koordinatoru ogranka za organizaciju školskih sportskih takmičenja Sportskog saveza Beograda.

Koprivica je po završetku turnira istakao da je izuzetno zadovoljan organizacijom i da je promocija sporta kod dece i omladine od velike važnosti kao i to da je ponovno stvaranje Beogradske sportske škole veliki korak napred:

“Sportski Savez Beograda tradicionalno organizuje finala gradskog školskog sporta. Posebni ciljevi su skretanje pažnje javnosti na važnost bavljenja sportom kod dece i omladine. Ponovno stvaranje Beogradske sportske škole koja će besplatno okupljati najširu populaciju mladih i nadarenih učenika sportista. Vraćanje sportskih vrednosti kroz masovna okupljanja i velika takmičenja. Uz veliku pomoć gradskog menadžera Gorana Vesića i sekretara za sport i omladinu Slavka Gaka, uspeli smo da sva finala školskog sporta podignemo na viši nivo (…plivanje, rukomet, košarka…). Što se tiče finalnog dana košarkaskih utakmica, sve je prošlo besprekorno uz veliku posećenost. Zahvaljujemo se Košarkaškom Savezu Srbije, košarkaskom klubu Crvena Zvezda, KK Partizan,KK Mega Leks i našim sponzorima na podršci u organizaciji ovog turnira.”

KK Crvena zvezda Telekom nastavlja sa podrškom srpskom sportu na svim nivoima, a ovoga puta akcenat je bio na kvalitetnom razvoju dece i omladine, kao i njihovom bavljenju sportom.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама