Фудбал Фудбал/Вести

Božović i Ristić pred Borac

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Pred Crvenom zvezdom je i poslednje, 30. kolo preliminarnog dela prvenstva u kojem su crveno-beli ostvarili rekordnu prednost nad svojim pratiocima. Crveno beli u prethodnih 29 kola nisu poraženi. Međutim, još uvek se pamti i „žulja“ poraz u Kupu Srbije, koji je Crvena zevzda pretrpela upravo od narednog rivala.

Borac iz Čačka će pokušati da ponovi uspeh iz decembra, ali suprotstaviće im se motivisani crveno-beli, koji traže priliku da se „osvete“. O ovom duelu, govorili su Miodrag Božović, šef stručnog štaba Crvene zvezde, kao i fudbaler Mihailo Ristić.

– Siguran sam da nas očekuje jako teška utakmica u Čačku, jer Borac je ekipa koja je Zvezdi tradicionalno nezgodan protivnik, i uvek se motivišu kada igraju protiv Crvene zvezde. Biće dobar ambijent, stadion će biti pun. Teren će, kao i uvek, biti nikakav, ali biće isti i za nas i za njih. Nadam se da ćemo moći da im se revanširamo za onaj poraz koji su nam naneli u Kupu, jer Borac je jedina ekipa koja nas je ove sezone pobedila u Srbiji. Dobra su ekipa, imaju iskusne igrače već dugi niz godina. Prave dobru selekciju, dovode afirmisane igrače u svoju ekipu koji karijere nastavljaju ili u Zvezdi i Partizanu, ili inostranstvu. Za to su zaslužni i ljudi koji vode Borac. U poslednje vreme su afirmisali mnogo trenera, na kraju krajeva, i ja sam jedan od trenera koji je tamo bio četiri godine. To je fudbalska sredina, i ja im želim mnogo sreće, osim u duelu sa Crvenom zvezdom – rekao je Miodrag Božović.

Mihailo Ristić dobro pamti decembarski okršaj na Marakani.

– Očekuje nas teška utakmica. Čvrst protivnik, za Zvezdu uvek neugodno gostovanje u Čačku. Za nas je dodatni motiv to što su nam naneli zaista težak poraz u Kupu. Bio sam starter na toj utakmici. Eto, u prvenstvu nemamo nijedan poraz, i teško nam je pao taj poraz u Kupu. Mislim da je sada pravo vreme da im vratimo. Mi se pitamo jer mislim da smo favoriti u Čačku, i pokušaćemo da osvojimo tri boda – najavljuje Ristić, za koga su novinari licitirali na kojoj će poziciji sutra zaigrati, s obzirom na to koliko prvotimaca će morati da izostane.

– Može i da sedne pored mene – našalio se Grof i dodao: – On se pored mene najbolje oseća.

– Najlepše mi je ovako – potvrdio je, uz osmeh, Mihailo Ristić.

– Odlučio sam šta će igrati sutra, ali da ne otkrivamo sad na kojoj poziciji – rekao je Zvezdin trener, koji priznaje da postoji određeni nivo zasiđenja.

– Bez dileme nam puno nedostaje Grujić, jedan od naših najboljih igrača iz prvog dela sezone. Moguće da smo se i malo zasitili zbog velike bodovne prednosti. Šampionat je skoro završen. Da je stari model takmičenja, mi bismo već osvojili titulu, i iskoristili bismo utakmice da afirmišemo neke mlađe igrače iz svoje škole. Međutim, odlučili smo se za ovaj sistem gde se nagrađuju oni koji imaju manje bodova, i mislim da možda i jeste u pitanju neko zasićenje. Pa ipak, mi se nalazimo u velikom klubu, i naša obaveza prema klubu i navijačima je da idemo uvek na pobedu. Bilo bi dobro da ostanemo neporaženi i da tako završimo sezonu. Možda je to i najveći motiv u ovom trenutku – objašnjava Božović.

[youtube id=”F8hDKHbnayg”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама