Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Novi debakl za kraj TOP 16

Autor: CZBG, Nenad S.

U 6. utakmici ove sezone između ova dva protivnika koja je bila i najmanje značajna prisustvovalo je oko 1500 gledalaca od kojih je veliki broj bio onih kojima je beogradski klub bliži srcu.

Iako je utakmici prethodila vruća predigra o nekim stvarima koje su potencirali čelnici Cedevite na tribinama je bilo mlako a na terenu isto tako.

Bar kad se radi o igračima Dejana Radonjića koji su se ponašali kao da su došli na izlet mada bi i na nekom basketu odigranom između dvije partije roštilja  vjerovatno pokazivali više energije i želje nego što je to bilo večeras.

Zaista je zapanjujuće kako su Zvezdaši izgledali večeras u prvom poluvrmenu, a pogotovo u prvoj četvrtini u Areni Dražen Petrović.

Jednostavno kao da za njih dio sezone između plasmana u finale ABA lige pa do ove utakmice jednostavno ne postoji .

Kako će to izgledati protiv CSKA ostaje da se vidi ali bez obzira na veliki uspjeh ovakva serija utakmica je jednostavno neoprostiva.

Od samog početka Zvezde nije bilo ni u odbrani ni u napadu pa je Pulen nemilice trpao koš beskrvnih gostiju.

Pomagao mu je Bilan pa je prednost Cedevite već nakon 8 minuta bila dvocifrena 22:10 a na kraju prve četvrtine je iznosila čak 17 poena 29:12.

Ništa bolje nije Zvezda igrala nakon 2 i po minuta igre iznosila nevjerovatnih 25 poena prednosti 39:14.

Nakon serije koševa jedinog čovjeka kome je bilo stalo večeras, a to je pogađate bio Štimac gosti su smanjili na 45:29 i tada je izgledalo da će prednost Cedevite do poluvremena biti smanjena ali ponovo je Pulen uzeo loptu u svoje ruke i donosi prednost svom timu od 52:31.

Dovoljno je reći da je Cedevita imala indeks korisnosti 63 a Zvezda 24 na kraju poluvremena.

Ništa novo ni na početku drugog poluvremena pe je Cedevita posle 8 minuta igre ponovo imala najveću prednost 65:40 a do kraja treće četvrtine ona je iznosila 23 razlike 48:35.

U poslednjoj četvrtini su svi jedva čekali da se utakmica završi a prednost domaćih je povremeno padala na manje od 20 razlike da bi na kraju iznosila 83:62  ( 29:12) ( 23:19) ( 16:14) ( 15:17)

Poslovično najefikasniji kad se igra protiv Zvezde je bio Pulena sa 22 poena, dok je god gostiju jedini vrijedan pomena bio Štimac na koga bi se velike Zvezdine zvezde itekako trebale ugledati. Centar Crvene Zvezde je postigao 18 poena i imao 11 skokova.

Koliko će ovaj debakl ostaviti traga na atmosferu, a samim tim i na rezultate  u nastavku sezone ostaje da se vidi ali sasvim je jasno da sa ovakvim pristupom Zvezda nije favorit u borbi za trofeje u domaćim takmičenjima.

O nekom jačem otporu Teodosiću i drugovima možemo da pričamo samo ako se neki igrači sklone od sopstvenog ogledala i ako shvate da u Evroligi nema beznačajnih utakmica.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама