Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši SDCZ

Blagojević: Nećemo dozvoliti da nas iznenade

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Prvi korak ka plasmanu u finale plej-ofa Viner Štetiše Super lige odbojkaši Crvene zvezde su napravili sinoć kada su savladali Partizan sa 3:1, po setovima 20:25, 25:21, 25:22, 25:16. Priliku da uvećaju svoje vođstvo u polufinalnoj seriji naši odbojkaši imaće već u subotu kada će ponovo biti domaćini “večitom rivalu”.

Šampion Srbije imao je dosta problema u prvom setu koji je Partizan rešio u svoju korist, pre svega svojom dobrom igrom. Međutim, kasnije su stvari došle na svoje mesto i kako je meč odmicao Crvena zvezda je bila sve sigurnija i sve bolja. Preokrenuli su crveno-beli rezultat i na kraju su zasluženo slavili.

Korektor Crvene zvezde Aleksandar Blagojević smatra da je u prvom meču presudilo iskustvo našeg tima.

Izuzetno smo srećni što smo uspeli da pobedimo u prvom meču polufinala. Iskreno, bili smo iznenađeni njihovom jako dobrom igrom u prvom setu. Dobro su se pripremili za meč. Njihovi skauti su dobro odradili svoj posao, tako da ni u jednom momentu nije bilo lako igrati protiv njih. Možda je presudila naša igračka zrelost i iskustvo, jer oni su ipak mlada ekipa. Nadamo se da ćemo u nastavku polufinalne serije zaigrati još bolje i da nećemo dozvoliti Partizanu da napravi neko iznenađenje u narednim mečevima – izjavio je korektor crveno-belih.

Blagojević očekuje da fizička pripremljenost naše ekipe dođe do izražaja u narednim mečevima i da će uz maksimalnu ozbiljnost crveno-beli obezbediti plasman u finale plej-ofa.

Fizički smo se dobro pripremili, uspeli smo da se odmorimo i da skupimo snagu za ovu polufinalnu seriju. Mislim da smo u odnosu na Partizan fizički dominantnija ekipa i mislim da će to doći do izražaja već na sutrašnjoj utakmici. Očekujem da će njihovi igrači biti emotivno iscrpljeni, pošto je ipak jako teško ponoviti istu partiju posle jednog jako dobro odigranog meča. Smatram da smo sada mi u psihološkoj prednosti i nadam se da ćemo to uspeti da iskoristimo uz maksimalno zalaganje, maksimalnu odgovornost i koncentraciju – zaključio je Blagojević.

Druga utakmica polufinalne serije plej-ofa Viner Štetiše Super lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu 9. aprila od 20 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Mirko Janković i Svetlana Zotović.

Crvena zvezda vodi sa 1:0 u polufinalnoj seriji, a plasman u finale će obezbediti ekipa koja prva ostvari tri trijumfa. Treća utakmica igra se u utorak 12. aprila od 19 časova kada će domaćin biti Partizan.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama