Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda gostovala i na Mašincu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Studenti Mašinskog fakulteta su u utorak, 5. aprila, ugostili FK Crvena zvezda.

Ovo je treći fakultet koji su predstavnici našeg kluba posetili u okviru akcije ,,Neraskidiva veza – Zvezda i studenti”.

Na veliko zadovoljstvo studenata na sva njihova pitanja odgovarali su predsednik kluba Svetozar Mijailović, šef stručnog štaba Miodrag Božović i igrači Marko Grujić i Damir Kahriman.

Na početku razgovora dekanu Mašinskog fakulteta Radivoju Mitroviću predsednik kluba uručio je poklon – uramljenu sliku najvrednijih pehara našeg kluba.

– Od 215.000 klubova u Evropi, Crvena zvezda se ubraja među 11 ekipa koje su osvojile evropski i svetski trofej. Iz ovakve istorije današnja generacija igrača treba da crpi inspiraciju. Želeo bih da Grofov tim vrati te slavne dane, a igra u prvenstvu pokazuje da oni to mogu – rekao je Mijailović.

Studente je zanimalo koji će igrači pojačati klub ovog leta.

– Naravno da razmišljamo o pojačanjima, ali danas sve funkcioniše po principu koliko para, toliko muzike. Ima mnogo klubova koji ulažu ogroman novac, čiji su budžeti po 150 miliona evra, ali ne mogu ni da se približe Ligi šampiona. Euforija koja je kod nas već krenula oko Lige šampiona nikako nije dobra. Čini mi se kao da je jedino pitanje sa kim ćemo biti u grupi – odgovorio je Božović.

Damir Kahriman je govorio o odličnoj atmosferi koja vlada u svlacionici.

– Postoji nekoliko igrača koji održavaju tu pozitivnu atmosferu, ali najzaslužniji za dobro raspoloženje je Rendulić. Iza njega je nekoliko praznih mesta pa onda Ibanjez. On voli šalu, ne ljuti se kada se nekad smejemo njegovom izgovoru našeg jezika.

Navijači su uvek bili Zvezdina pokretačka snaga.

– Svi igrači su mnogo puta rekli da ambijent kakav prave naši navijači retko može da se sretne bilo gde na svetu. Bilo da je to evropska utakmica, prijateljska ili derbi, podrška publike nam uvek znači na terenu. Nije isto kada igrate pred 100 ljudi i i pred 15 hiljada koliko nas u proseku prati po utakmici. Naši navijači su širom sveta poznati po atmosferi koju prave i energiji koju prenose na igrače – rekao je Marko Grujić.

Svi Zvezdaši, po završetku razgovora, imali su priliku da postanu članovi našeg kluba, a kao poklon dobili su ulaznice za sve Zvezdine utakmice do kraja sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама