Фудбал Фудбал/Вести

Božović i Ibanjez pred Rad

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda uspešno privodi regularni deo sezone kraju. Utakmice 29. kola Superlige Srbije igraju se u vanrednom terminu, u sredu 6. aprila od 16 časova. Crvena zvezda će na svom terenu ugostiti ekipu Rada.

Svoja očekivanja uoči utakmice na današnjoj konferenciji za medije izneli su trener Crvene zvezde Miodrag Božović i fudbaler Luis Ibanjez.

– Znamo da nas očekuje teška utakmica. Rad ima dosta iskusnih igrača. U prolećnom delu prvenstva izgubili su samo jednu utakmicu od Spartaka, mada su poslednje četiri odigrali nerešeno. Danas su smenili trenera tako da će to biti dodatni motiv za igrače da se dokažu i da odnesu bodove na Banjicu. Nadam se da ćemo imati pravi pristup ovoj utakmici i da nećemo dozvoliti nikakvo iznenađenje – rekao je Miodrag Božović i dodao da su se svi igrači oporavili i da su spremni za utakmicu.

Luis Ibanjez veruje da je za uspeh presudna dobra atmosfera u ekipi.

– Siguran sam da će Rad dati sve od sebe da osvoji bar bod na našem stadionu, ali nevezano za protivnika mi ćemo izaći, kao na svakoj utakmici, sa ciljem da pobedimo. Okrenućemo se sebi, dobroj atmosferi koju imamo u svlačionici i daćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi. Kada sam došao u Zvezdu, već nakon drugog treninga osećao sam se kao da sam već godinama tu. Ljudi kao što su Luković, Kahriman, Pavićević drže ekipu zajedno. Svaku utakmicu ove sezone prati oko 20.000 ljudi, to nisam doživeo u Dinamu u poslednjih pet godina. I atmosfera među igračima je izvanredna, a za to je velikim delom zaslužan i trener – objasnio je Ibanjez.

Trener Miodrag Božović osvrnuo se na igru ekipe u Novom Sadu.

– Ne mislim da su igrači bili zadovoljni već postignutim pa da zato nismo oborili rekord. Sami sebi smo nametnuli to da moramo da oborimo Benfikin rekord, niko to nije tražio od nas. Naiđe nekad utakmica gde vam ništa ne polazi za nogom i tako je bilo u Novom Sadu. Nismo zaslužili da pobedimo, svesni smo toga, ali taj rezultat nije nikakav neuspeh jer nije lako pobeđivati u Novom Sadu i nije Vojvodina ekipa koja prepušta bodove na svom terenu. Onog momenta kada ubrzamo igru počinjemo da postižemo golove i bolje igramo, ali nam je teško da to ostvarimo kada se ekipa brani celu utakmicu protiv nas na malom prostoru. Naši tereni su vrlo loši, o loptama neću ni da pričam, svi nam se smeju kada vide sa kakvim loptama igramo naše prvenstvo tako da je teško ubrzati igru u ovakvim uslovima.

Naš trener je rekao da mu je žao što Hugo Vieira nije oborio rekord i obrazložio zašto ga je zemenio pred kraj utakmice.

– Svi fudbaleri koji igraju mogu da budu zamenjeni. Kao trener ne razmišljam o rekordu nego o ekipi i rezultatu. Žao mi je što Hugo nije postigao gol, imao je dve situacije u toku utakmice u kojima je trebalo bolje da reaguje. Nažalost, nije to uradio.

Crvena zvezda prati svoji igrače koji su na pozajmicama.

– Samo neki od igrača koje pratimo su Avramovski, Manojlović, Stojanović koji i trenira sa nama, svakako obraćamo pažnju na njih. Ali jedno je igrati u Crvenoj zvezdi, a potpuno drugačije u drugim klubovima. Na Marakani lopta drugačije odskače.

Ova Zvezdina generacija ima priliku da postane prva u klupskoj istoriji koja je osvojija titulu bez poraza u šampionatu.

– Bilo bi lepo da završimo sezonu na taj način, ali najvažnije je da osvojimo titulu kako god. Ako bude bez poraza bilo bi fenomenalno, ali biće fenomenalno i sa porazom – zaključio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама