Košarka Košarka/Vesti

Simanić Zvezdin četiri godine: Ostvario sam dečački san

Izvor: Večernje novosti

Ovo je velika čast za mene i hvala Crvenoj zvezdi koja je pokazala da veruje u mene. Da verujem i ja u moj klub, pokazao sam potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora – rekao je mladi košarkaš

Boriša Simanić foto: KK Crvena zvezda

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, Boriša Simanić, potpisao je u ponedeljak četvorogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda Telekom.

Simanić je 20. marta postao punoletan, a odmah po povratku sa mini-priprema sa reprezentacijom i nastupa na poznatom turniru u Manhajmu, potpisao je ugovor sa crveno-belima.

– Ostvario sam svoj dečački san. Ovo je velika čast za mene i hvala Crvenoj zvezdi koja je pokazala da veruje u mene. Da verujem i ja u moj klub, pokazao sam potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora. Trudiću se da napredujem, i veliko hvala svima u Crvenoj zvezdi, u kojoj sam već tri sezone. Moje je da se okrenem napornom radu i da svakodnevno, korak po korak, opravdavam ovakvo poverenje – rekao je mladi košarkaš po potpisivanju prvog profesionalnog ugovora.

Simanić je tako, nakon višegodišnjih ugovora koje su potpisali Aranitović i Radanov, postao treći član čuvene generacije 1998, koji će prve ozbiljne košarkaške korake u seniorskoj konkurenciji, praviti kao košarkaš Crvene zvezde.

– KK Crvena zvezda Telekom ističe da je put kojim su se odlučili Aranitović, Radanov i Simanić, koji su tokom pregovora kao izričitu želju isticali ostanak u našem klubu, i odbijali brojne ponude klubova iz inostranstva i Univerziteta iz SAD, jedini moguć u pravilnom razvoju mladih igrača, i ujedno očuvanju srpske košarke – stoji na sajtu srpskog i regionalnog šampiona.

Boriša Simanić je u Crvenu zvezdu stigao 2013. godine sa 15 godina. Prvu seniorsku sezonu proveo je u ekipi FMP-a kod trenera Milana Gurovića. Paralelno sa nastupima u FMP-u, igrao je sa godinu dana starijim juniorima Crvene zvezde sa kojima je osvojio juniorsku Evroligu u Milanu, godinu dana kasnije je sa juniorskim timom Crvene zvezde osvojio drugo mesto na završom turniru u Madridu, ove sezone je kao MVP na kvalifikacionom turniru “Marko Ivković” pomogao ekipi da obezbedi novi plasman na završni turnir EL u Berlinu.

Tokom leta 2015.godine, nakon kompletne seniorske sezone u FMP-u, trener Dejan Radonjić priključuje ga prvom timu Crvene zvezde, čiju igru bi trebalo da nosi u narednih nekoliko godina. Već sada mnogi evropski treneri smatraju ga biserom evropske košarke, o čemu govori i činjenica da je u ovoj sezoni, u Lilu, kasnije i u Torontu, igrao na All star utakmicama najboljih mladih igrača Evrope i sveta do 18 godina, iako je sa 17 godina bio najmlađi košarkaš u oba nastupa.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama