Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Poraz Zvezde u Subotici

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u 2. kolu plej-ofa na gostovanju u Subotici protiv Spartaka rezultatom 20:27 (11:16).

Crveno-beli su konstantno bili u rezultatskom zaostatku, ali nisu iskoristili priliku da se potpuno vrate u igru, jer su u poslednjih 10 minuta samo jednom uspeli da zatresu mrežu Subotičana. Pokretljiva odbrana Spartaka i raspoloženi golmani pravili su velike probleme Zvezdi u organizaciji igre. Retko su lopte stizale do pivotmena Babića i Bojičića, a ni Nenad Mandić nije mogao da dođe do izražaja u napadu.

Početak nije nagoveštavao da će gosti iz Beograda kasnije konstantno biti prinuđeni da jure veći zaostatak. Domaći su poveli sa 4:2 golovima Lojaničića i Županjca, ali su izabranici trenera Peruničića brzo uspeli da poravnaju na 4:4 iz sedmeraca. Međutim, nakon toga dolazi do većeg pada u igri najbolje ekipe iz Super lige i lidera na tabeli posle prvog kola. Spartak je napravio seriju od 4:0 i odlepio se na 8:4.

Crveno-beli su se trgli golovima golgetera Aleksandra Dragutinović i kapitena Darka Todorovića prepolovivši razultatski zaostatak na 8:10. Ipak, kasnije nisu izdržali novi nalet Subotičana, koji su predvođeni raspoloženim Županjcem, Lojaničićem i društvom ponovo postigli četiri pogotka u nizu i stekli šest golova prednosti. Do poluvremena je Mladen Šotić uspeo da smanji na 11:16, a mladi čuvar mreže Marko Antelj osujeti pokušaj domaćih da vrate do tada maksimalnu prednost.

Zvezda je u nastavku polako topila prednost Spartaka. Dragutinović je sigurno izvodio sedmerce, zatim pogotkom iz igre otvorio seriju crveno-belih od 3:0 koju su upotpunili Radosavljević i Šotić, između toga je i Zlatanović odbranio sedmerac Županjcu u 46. minutu, gosti su prišli na samo -2 (18:20), pa je klupa domaćih zatražila minut odmora. Mladen Šotić je u 50. minutu ponovo smanjio na dva gola zaostatka (19:21) i bilo je to praktično sve od Zvezde na ovom gostovanju, jer je nakon toga još jednom došlo do pada u igri.

Spartak je u poslednjih 10 minuta zatvorio sve prilaze golu, raspoloženi Miloš Lojaničić je tresao mrežu u maniru rasnih strelaca, a golman Vladimir Abadžić je odbranio sedmerce Urošu Radosavljeviću i Aleksandru Dragutinoviću. Nakon serije domaćih od 5:0, koju je zaključio Veselin Jelić pogotkom za 26:19 bilo je jasno da će crveno-beli pretrpeti ubedljiv poraz na teškom gostovanju. Seriju bez pogotka Beograđana prekinuo je Šotić, a Županjac je postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u Zvezdinim redovima, kao i na utakmici bio je Aleksandar Dragutinović sa devet pogodaka, dok se Mladen Šotić četiri puta upisao u strelce. Sa druge strane su po šest puta bili precizni Bojan Županjac i Miloš Lojaničić, dok je Đorđe Đekić četiri puta zatresao mrežu.

SPARTAK VOJPUT – CRVENA ZVEZDA 27:20 (16:11)

Subotica – Hala: Dudova šuma. Gledalaca: 1.000. Sudije: Savić i Radulović. Sedmerci: Spartak Vojput 3 (2), Crvena zvezda 7 (5). Isključenja: Spartak Vojput 10, Crvena zvezda 4 minuta.

SPARTAK VOJPUT: Kosović, Ristić, Peić Tukuljac, Đekić 4, Perović, Knežević 2, Ljubojević 1, Lojaničić 6, Radulović, Distol 1, Županjac 6 (2), Jelić 3, Basarić 1, Rakocija 1, Čupić 2, Abadžić.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 4, Bojičić, Radosavljević 2, Dragutinović 9 (5), Gačević 2, Stolić, Antelj, Nastić, Zlatanović, Todorović 3, Nikolić, Mandić, Babić.

Crveno-belima ostaje da se konsoliduju u pauzi koja dolazi i dobro se pripreme za večiti derbi protiv Partizana, koga dočekuju kroz dve sedmice. Posle nekompletnog 2. kola plej-ofa Zvezda zauzima treću poziciju sa dva osvojena boda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама