Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda domaćin mališanima iz Kosovske Mitrovice

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

KK Crvena zvezda Telekom ugostio je članove košarkaškog kluba “Trepča” iz Kosovske Mitrovice, koji su juče boravili tokom celog dana u srpskoj prestonici
Srpski šampion je uz veliku pomoć klupskog partnera, kompanije “IDEA”, nastavio tradicionalnu praksu gostovanja klubova iz Srbije i Republike Srpske.
Ovoga puta, celodnevni gosti bili su mališani KK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice koji su tokom jučerašnjeg dana bili u prilici da posete mnogobrojne znamenitosti glavnog grada.
KK “Trepča” je osnovan 1963. godine i stalni je učesnik Druge srpske lige. Mlađe kategorije kluba takmiče se u Raško-Kosovsko-Metohijskoj regionalnoj ligi.
Po dolasku u Beograd, Mitrovčani su posetili najveći srpski stadion “Rajko Mitić”, muzej u Zvezdinim prostorijama, zatim hram Svetoga Save, da bi posle ručka u hotelu “Slavija” krenuli ka Kombank areni na meč između Crvene zvezde i Darušafake.
Pred početak meča gosti su na parketu najveće srpske dvorane prolazili razne košarkaške poligone koje su njihovi treneri odredili, a kao šlag na tortu, u pauzi između poluvremena, pred više od 18ooo gledalaca na parket su istrčali članovi škole košarke Crvena zvezda i gosti iz Kosovske Mitrovice, koji su na veliko zadovoljstvo mnogobrojne publike odigrali jedan revijalni susret.

U toku meča dečaci iz KK “Trepča” iznosili su utiske sa nezaboravnog putovanja i birali svog najboljeg igrača Crvene zvezde.

Nakon meča, partner kluba, “IDEA”, poklonila je mališanima iz Kosovske Mitrovice slatke pakete i podelila dresove košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Bojan Jakšić, predstavnik kluba iz Kosovske Mitrovice imao je samo reči hvale za Crvenu zvezdu i dodao da ovakvo putovanje mnogo znači za decu i da će ga zauvek pamtiti:

“Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi na pozivu i sjajnom danu koji smo proveli ovde u Beogradu. Neka deca su prvi put u Beogradu i svi su oduševljeni što su imali priliku da obiđu sve znamenitosti glavnog grada i da se na kraju druže zajedno sa igračima Zvezde. Ovo putovanje će im zauvek ostati u sećanjima.”

KK Crvena zvezda Telekom se ovim putem još jednom zahvaljuje sponzoru, kompaniji “IDEA”, na velikoj pomoći prilikom realizacije ovog projekta.
Podsetimo, prethodni gosti KK Crvena zvezda Telekom bili su klubovi iz Bijeljine, Trebinja i Niša.

 

Скочи на траку са алаткама