Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Kraj Zvezdine serije na Karađorđu

Autor: CZBG, Milan P., Ivan J.

U okviru 28. kola Super lige Srbije FK Vojvodina dočekala je Crvenu zvezdu na stadionu ”Karađorđe”. Meč se završio rezultatom 0:0. Crvena zvezda je ovim remijem prekinula fenomenalnu seriju od čak 24 uzastopne pobede, te je rekord lisabonske Benfike ostao nedostižan za pulene Miodraga Božovića. Ne toliko dopadljivom, koliko požrtvovanom i borbenom igrom, novosadski crveno-beli uspeli su da iz ovog meča izađu neporaženi. ”Lale” su tako i definitivno potvrdile svoje mesto u plej-ofu.

Na samom početku utakmice viđena je terenska inicijativa fudbalera Vojvodine. Pokušali su Novosađani da na taj način izvrše pritisak na poslednju liniju odbrane Crvene zvezde i time eventualno stvore izgledniju priliku za postizanje pogotka. To im, međutim, nije pošlo za rukom. U nastavku su novosadski crveno-beli bili orjentisani pre svega na odbranu svog gola, te opstrukciju igre gostiju. U tome su i uspeli. Izuzev par poluprilika koje su izmamile uzdahe navijača oba tima sa tribina prepunog ”Karađorđa”, kao i voleja Uga Vijeire koji je u korner sproveo Kordić, u prvom poluvremenu nisu viđene ozbiljnije situacije za promenu rezultata.

Uspavanka iz prvog donekle je prekinuta u drugom poluvremenu. U drugi deo igre obe ekipe su ušle znatno agilnije, sa namernom da postignu gol. Uspela je Crvena zvezda da uspostavi kontrolu na sredini terena, što je rezultovao sa par dobrih prilika za Beograđane. Najizgledniju šansu da svoj tim dovede u vođstvo imao je Ugo Vijeira. Nakon kraće kombinacije u šesnaestercu domaćina, imao je Zvezdin Portugalac priliku da savlada danas solidnog Kordića, ali je realizacija ipak izostala. Valja napomenuti i da je Vijeira time prekinuo svoj niz od devet prvenstvenih mečeva na kojima je postizao golove. Videvši da je ekipi neophodno osveženje i promena, Miodrag Božović posegnuo je za izmenom. Umesto Srđana Plavšića na terenu se našao David Babunski. Zimsko pojačanje crveno-belih iz Barselonina B tima uspelo je da poveže redove svoje ekipe. On je u par navrata ozbiljno zapretio Kordiću. U 81. minutu mogao je čak i do svog prvenca u Zvezdinom dresu. Sam se izborio sa poziciju, lepo šutirao, ali je lopta prošla tik pored stative Kordićevog gola. Treba istaći i pokušaj Luisa Ibanjeza u sudijskoj nadoknadi vremena. Tukao je Argentinac direktno iz kornera, ali je čuvar mreže Vojvodine zabeležio još jednu dobru intervenciju. Domaća ekipa ni u drugom poluvremenu nije odustajala od svoje igre, maksimalno se potrudivši da svoju mrežu ostavi netaknutu. Istini za volju, mogli su fudbaleri Vojvodine u nekoliko situacija da ugroze Damira Kahrimana, ali nisu imali dovoljno ideje i koncentraije u finišu.

Današnjom utakmicom jeste prekinuta Zvezdina fenoemalna serija pobeda. Međutim, svi u klubu iz Ljutice Bogdana mogu da budu zadovoljni postignutim rezultatima do sada. Ipak, evidentno je da će šef stručnog štaba imati pune ruke posla pred predstojeće evropske izazove. Ostaje da se vidi na koji način će biti rešeni problemi u poslednjoj liniji tima, kao i na poziciji ofanzivnog veznog igrača. U narednom kolu Crvena zvezde će, na stadionu ”Rajko Mitić”, dočekati ekipu Rada.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 0:0

Stadion: Karađorđe
Sudija: Danilo Grujuć

VOJVODINA: Kordić – Miletić, Pankov, Rosić, Nastić – Sekulić, Maksimović – Malbašić, Meleg, Babić – Trujić

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Luković, Edson, Ibanjez – Le Talek, Donald – Katai, Plavšić (Babunski), Srnić (Ristić) – Vijeira (Sikimić)

Foto galeriju sa ovoga susreta pogledajte OVDE.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама