Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda u Areni ispustila meč loptu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u Kombank areni od ekipe Darušafake rezultatom 61:80 ( 20:15, 14:20, 15:20, 12:25) i tako propustili priliku da pred svojim navijačima obezbede prolaz u Top 8, pa će novu šansu imati u Zagrebu.
U okviru pretposlednjeg kola Top 16 faze Evrolige, srpski šampion poražen je od turske Darušafake rezultatom 61:80 ( 20:15, 14:20, 15:20, 12:25). Meč je odigran u „Kombank areni” pred više od 18000 gledalaca, a najefikasniji u timu Zvezde bili su Miler sa 18 i Dangubić sa 14 poena. U gostujućoj ekipi, Vilbekin je postigao 19 poena.
Startna petorka: Jović, Miler, Cirbes, Kinzi, Dangubić.
Agresivan početak domaćina i individualni kvalitet Milera doneli su crveno-belima vođstvo 8:2, ali su gosti ubrzo pronašli rešenja i poenima Gordona vratili prednost na svoju stranu 11:10. Posle TV tajmauta, uz veliku podršku sa tribina, srpski šampion je popravio defanzivnu igru i dosta raznovrsnom igrom u napadu stigao do vođstva posle prvih deset minuta 20:15.
Rezervnom petorkom pokušao je Radonjić u nastavku da parira turskom timu i u dobroj meri je uspevao jer su crveno-beli u 15-om minutu meča vodili 28:24. Potom su usledili minuti u kojima su košarkaši Zvezde delovali bezidejno, gosti su dobro zatvorili reket i stigli najpre do izjednačenja, a potom i do prednosti u poslednjim sekundama prvog dela 35:34. Najefikasniji u timu Zvezde bio je Miler sa 9 poena.
Treći faul Cirbesa razbio je ritam u napadu Zvezde, pa je domaćin odgovor tražio spolja i upravo trojkom Milera ponovo došao u vođstvo 42:40. Prepoznala je publika veliku želju igrača Zvezde i u teškim momentima dodatno pojačala podršku, na šta je najpre Kvinsi odgovorio sjajnim zakzucavanjem, a potom je Dangubić trojkom povećao prednost 48:43. Delovalo je da su crveno-beli uhvatili svoj ritam, ali je gostujući stručnjak Mahmuti tajmautom razbio nalet Zvezde i serijom 12:1, turski tim je vodio pred poslednji period 55:49.
Nastavila je Darušafaka da koristi veliki broj grešaka srpskog šampiona i posle pet minuta četvrtog perioda imala dvocifrenu prednost 63:52. Veliki pritisak prolaska među osam najboljih dodatno je otežao regionalnom šampionu da se suprostavi izuzetno raspoloženom turskom timu koji je na kraju zasluženo slavio rezultatom 80:61.
KK Crvena zvezda Telekom:  Kinzi 2, Rebić, Dangubić 14, Lazić 2, Micić 7, Tejić, Simonović, Gudurić 7, Jović , Miler 18+7sk, Cirbes 7, Štimac 4.

Nemanja Dangubić:
„Težak poraz za nas. Ekipa Darušafake je odigrala odličnu utakmicu. Držali smo se do treće četvrtine, onda smo imali dosta izgubljenih lopti, oni su to iskoristili na najbolji način i stigli do pobede. Čestitao bih im, mi se okrećemo novom meču koji je izuzetno važan.”
Dejan Radonjić:
„Čestitke na zasluženoj pobedi, bili su bolji od nas većeras. Krenuli smo dobro, sa dobrom motivacijom, sa dobrim stvarima u odbrani i napadu, međutim nismo valorizovali to, pa je Darušafaka dobrom igrom držala dobar ritam i konstantnu prednost rezultata. Mi tu neki prednost nismo iskoristili, a njihov kvalitet je očekivalo se došao do izražaja. Sticali su prednost, mi smo gubili lopte u nekim situacijama, kao plod nekog neiskustva, što je Darušafaka iskoristila i držala prednost do kraja meča. Nama ostaje da se pripremimo dobro za meč sa Cedevitom. Ono što sam pričao pre meča, u jednom mom viđenju, taj period putovanja bez treninga je ostavio traga, i pokušaćemo u ovom periodu do cedevite da se oporavimo i pripremimo dobro. Odigali smo sjajno Evroligu, do sada, tako da idemo da se spremimo za meč sa Cedevitom i idemo tamo da pobedimo u tom meču. Zahvalio bih se navijačima na podršci.”

Novu šansu  za prolaz u Top 8, košarkaši Crvene zvezde Telekom imaće protiv Cedevite u Zagrebu osmog aprila od 20h.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama