Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Košarkašice Crvene zvezde u finalu plej ofa!

Izvor: Zvanični sat KK Crvena zvezda Telekom

Košarkašice Crvene zvezde nastavljaju sa sjajnim rezultatima ove sezone. Najmlađa ekipa u ligi nakon osvojenog kupa, stigla i do finala plej ofa srpske lige.
Košarkašice Crvene zvezde plasirale su se u finale prvenstva Srbije, pošto su i u drugom meču slavile protiv ekipe Vrbasa, kao gošće 68:58 (17:14,17:13, 15:22 i 19:9).
Crveno-bele su po treći put u nizu (nakon finala kupa i prve utakmice polufinala plej ofa) , drugi put u Vrbasu slavile protiv istoimenog rivala, i ukupnim rezultatom 2-0 stigle do finala, u kome ih čeka najveći rival ove sezone, ekipe ŽKK Radivoj Korać.
Pred 650 gledalaca u dvorani u Vrbasu ekipa Dragana Vukovića bolje je otvorila utakmicu i na veliki odmor otišla sa vođstvom 34:27. Ipak, domaće su boljom igrom u trećoj deonici, koju su dobile rezultatom 22:15, stigle do izjednačenja, ali su crveno-bele u posledjoj četvrtini “stegle” odbranu, i uz samo 9 primljenih poena, stigle do mnogo lakše pobede, nego one u Beogradu, kada su povele 1-0 trojkom u poslednjoj sekundi produžetka.
Najefikasnija u ekipi KKŽ Crvena zvezda, bila je Katarina Zec sa 18 poena, pratila je Snežana Bogićević sa 12, Snežana Čolić i Jelena Ćirić su dodale po 7 poena, Aleksandra Katanić i Mina Đorđević su ubacile po 6 poena, Milica Bojović 5,  Nevena Naumčev 4, a Nataša Kovačević je u protokol upisala tri poena.
Košarkašice Crvene zvezde finalnu seriju otvaraju sledećeg vikenda, kao gošće ŽKK Radivoj Korać. Prva utakmica finala igra se 9 ili 10.aprila.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama