Košarka Košarka/Vesti

Jović-Cirbes najbolji tandem Evrolige

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Stefan Jović i Maik Cirbes, najbolji tandem po izboru Evrolige. Srpsko-nemačka saradnja proizvela 42 asistencije.
Najbolja evroligaška sezona KK Crvena zvezda Telekom, donela je novo priznanje crveno-belima.
Zvanični sajt Evrolige, rangirao je najbolje tandeme u ovom takmičenju, a osim prostog zbira asistencija (na toj listi individualno vodi Tomas Ertel iz EFES-a), u obzir su uzeti i rezultati ekipe, ali i napredak pojedinih igrača tokom ove sezone najjačeg evrospkog klupskog takmičenja.
Tako su po izboru “Evrolige” najproduktivniji tandem Stefan Jović i Maik Cirbes!
Ova saradnja donela je KK Crvena zvezda Telekom mnogo toga u ovoj sezoni, a ovaj srpsko- nemački TAG team proizveo je 42 asistencije.
Podsećanja radi, Stefan Jović je u Minhenu postao apsolutni rekorder Evrolige po broju asistencija (19), a na toj utakmici koja je jedan od najboljih pokazatelja ove saradnje, Maik Cirbes je postigao 14 poena uz gotovo nepogrešiv šut iz igre (8-7).
Nemački centar, koji je “eksplodirao” u dresu Crvene zvezde, igra najbolju sezonu u karijeri, a koliko se ova saradnja ceni i u Evropi, govori podatak da su crveno-beli pobedili u konkurenciji sa tandemima, poput:
Dilejni – Klaver (Lokomotiva), Rajs – Ogastin (Himki),Rodrigez – Ajon (Real), Kalates – Raduljica (Panatinaikos), Ertel – Šarić (EFES).

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama