Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Crveno-beli putuju u Suboticu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaše Crvene zvezde očekuje put u Suboticu na meč 2. kola plej-ofa protiv Spartak Vojputa koji je na programu u subotu u Sportskom centru Dudova šuma sa početkom od 19 časova.

Ekipa Nenada Peruničića je na startu takmičenja u plej-ofu savladala Slogu iz Požege (26:20) iz trećeg puta ove sezone i odmah zaposela čelnu poziciju na tabeli zahvaljujući najubedljivijem trijumfu u 1. kolu. Više od dva boda ohrabruje igra crveno-belih, koja je bila izuzetno tečna, sigurna, često i vrlo maštovita uz vrlo čvrstu odbranu kroz koju nije bilo mnogo prilika za prolaz do Dejana Zlatanovića, koji je dobro obavio zadatak između stativa. Ekipa je skoro tokom cele utakmice bila u vođstvu i nije dopustila sebi bilo kakvo opuštanje, koje Sloga i te kako zna da kazni. Nenad Mandić i Aleksandar Dragutinović su milimatarski precizno proigravali saigrače, a za golove su bili zaduženi uglavnom Uroš Radosavljević, Dejan Babić i Mladen Šotić, koji su bili raspoloženi u napadu. Radosavljević je preuzeo ulogu izvođača sedmeraca od Dragutinovića i pogodio je sva četiri puta. Ukupno je osam puta zatresao mrežu, zabeležio svoj lični rekord u Zvezdinom dresu i poneo laskavu titulu igrača utakmice. Od Zvezdinog desnog krila je u prvom kolu efikasniji bio samo Živković iz Partizana sa 10 pogodaka. Kapiten Darko Todorović i pivotmen Nemanja Bojičić su takođe dali veliki doprinos uspešnom početku borbe za šampionsku titulu i mesto u regionalnoj ligi. U ekipi Spartak Vojputa je i danas dosta igrača koji su u prethodnoj sezoni pravili velike probleme crveno-belima i češće izlazili kao pobednici, ali ekipa iz Ljutice Bogdana je od tada znatno promenila svoj tim.

Zvezda i Spartak se ove sezone nisu sastajali, jer su Subotičani nastupali u regionalnoj SEHA ligi gde su zauzeli pretposlednje deveto mesto sa učinkom od tri trijumfa, remijem i 14 poraza uz gol razliku 461:583. Remizirali su sa Vojvodinom (27:27) u Novom Sadu, savladali banjalučki Borac (32:29) na svom terenu i oba puta poslednjeplasiranu Maks Strumicu (26:18 i 31:23). U ostalim susretima, protiv znatno kvalitetnijih ekipa, uglavnom su gubili većom razlikom. Partijama se izdvojio Bojan Županjac, koji je sa 83 pogotka bio treći strelac regionalnog takmičenja uz realizaciju od 69 odsto (83/121). Miloš Lojaničić postigao je 57 golova, Vukašin Rakocija 55, Borislav Ljubojević 46, Đorđe Đekić 44, a Davor Basarić, Marko Perović i Slobodan Čupić po 30. Golman Radule Radulović bio je 19. u SEHA ligi sa 26,8 odsto uspešnih intervencija (80/298), a sada je u ekipi i Vladimir Abadžić. Đekić je sa 30 asistencija zauzeo 11. poziciju u SEHA ligi, a Županjac je sa 11 osvojenih lopti visoko drugo mesto. Basarić je dobio 11 žutih kartona – najviše u takmičenju, dok je Veselin Jelić 16 puta zaradio isključenje od dva minuta, takođe najviše u SEHA ligi. Ipak, Partizan je u 1. kolu plej-ofa uspeo da osvoji bod (24:24) u Subotici, a za Spartak je na toj utakmici šest pogodaka postigao Čupić, pet Županjac, četiri Lojaničić, po tri Ljubojević i Đekić, dva Ivan Distol i jedan Rakocija.

Iz svega ovoga jasno je da crveno-bele očekuje vrlo težak zadatak, jedno od najtežih gostovanja u dosadašnjem toku sezone, ali ne sme se zaboraviti da je beogradski sastav najuspešniji gost u Super ligi ove sezone, uvek spreman za nadigravanje sa rivalima. Znali su crveno-beli ove sezone da osvajaju bodove u Šapcu, Kragujevcu, Požarevcu, na Banjici, u Velikoj Plani, Nišu i Kostolcu, tako da sa velikim optimizmom putuju u Suboticu sa jasnom željom i ciljem da se ne vrate kući bez bodova.

                 SPARTAK VOJPUT – CRVENA ZVEZDA

                                2. KOLO PLEJ-OFA

                             SUBOTA, 2. APRIL 2016.

           SC DUDOVA ŠUMA – SUBOTICA, 19:00 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама