Fudbal Fudbal/Vesti

Božović i Kahriman pred gostovanje Vojvodini

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Posle reprezentativne pauze utakmicama 28. kola ovog vikenda nastavlja se prvenstvo Srbije. Crvena zvezda će se za 25. pobedu u nizu boriti protiv Vojvodine u subotu, 2. aprila, od 18 časova.

O Zvezdinom narednom rivalu, na današnjoj konferenciji za medije govorili su šef stručnog štaba, Midorag Božović, i golman našeg tima, Damir Kahriman.

– Kao i u svakoj utakmici idemo na pobedu. Nadamo se da će teren biti dobar, stadion pun i da će atmosfera biti prava fudbalska. Bilo bi lepo da nastavimo niz pobeda koji je iza nas i oborimo rekord zato što se titule osvajaju i zaboravljaju, a rekordi ostaju. Mislim da bismo više ostali upamćeni po oborenom evropskom rekordu koji trenutno drži Benfika od 29 uzastopnih pobeda, nego po osvajanju titule. Vraćamo se sa reprezentativne pauze, ali to nećemo koristiti kao alibi. Mi moramo da se dokazujemo i iz utakmice u utakmicu da pobeđujemo. Za nas ona i nije predugo trajala, igrali smo protiv Novog Pazara u utorak tako da nam je kratak odmor možda i dobro došao. Zahvalio bih se i ljudima iz Bijeljine i Etno-sela „Stanišić“ koji su nas dočekali na najbolji mogući način i priredili nam pravi spektakl – rekao je Miodrag Božović.

Golman Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Damir Kahriman, dobro poznaje teren u Novom Sadu.

– Vojvodina je trenutno u krizi, mi jurimo rekord tako da će utakmica sigurno biti borbena. Jedva čekamo početak utakmice i nema razloga da ne bude pun stadion i ambijent za uživanje u fudbalu.

Trener Miodrag Božović uporedio je jesenju ekipu Vojvodine sa onom koja u subotu dočekuje Crvenu zvezdu.

– Otišli su Ivanić, Ožegović i Stanisavljević, ali došli su im i novi igrači. Dušan Mićić ne odstupa mnogo od njihovog kvaliteta. Mislim da je on jedan od najboljih veznih igrača u Srbiji tako da ne bih rekao da imaju slabiji tim, možda samo nisu uigrani kao jesenas. Ipak, Vojvodina ulazi u utakmicu pod većim pritiskom, imaju veći imperativ pobede nego mi.

Za sutrašnji meč neizvesni su nastupi Grujića i Plavšića.

– Plavšić je dobio udarac u nogu na treningu, ali trebalo bi da sve bude u redu sa njim. Što se tiče Grujića, ima problem sa živcem, potrebno mu je mirovanje tako da najverovatnije neće moći da nastupa i bez dileme će nam nedostajati – kaže Božović.

Hugo Vieira u Novom Sadu ima priliku da obori rekord koji je zabeležio Damir Čakar upisavši se u listu strelaca na 9 uzastopnih utakmica.

– Siguran sam da Vieira zna za taj podatak. Kako za njega, tako bi i za klub bio veliki uspeh da obori rekord. Siguran sam će mu i saigrači pomoći ako za to bude bilo prilike – rekao je Božović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama