Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: „Nema slavlja pre kraja!“

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u okviru 13. kola Evrolige, u četvrtak 31. marta, od 20 časova, u Kombank Areni, dočekuju ekipu Darušafake, u utakmici u kojoj bi pobedom napravili istorijski uspeh i plasirali se u TOP 8 Evrolige.
Nakon izuzetno jakog ritmam, pređenih više od 12 hiljada kilometara i 3 vezana gostovanja, ekipa je konačno imala malo više vremena za odmor i pripremu utakmice, utakmice koja može biti istorijska, jer pobedom crveno – beli potvrđuju prolaz među 8 najboljih u Evroligi. U prvom meču ove dve ekipe, u Istanbulu, slavila je Darušafaka, nakon uzbudljive i neizvesne završnice (69:66), međutim, u međuvremenu je turska ekipa izgubila sve šanse da se plasira među 8, a Zvezda ima priliku da u preostale dve utakmice jednom pobedom taj plasman potvrdi.
Dan pred utakmicu, na konferenciji za štampu svoja očekivanja izneo je trener crveno – belih, Dejan Radonjić: „Čeka nas još jedan duel u TOP 16 fazi, imamo još dva kola do kraja, duel protiv Turske ekpie Darušafake koja je u nekoliko godina preskočila jako brzo i veoma kvalitetno nekoliko rangova, i za par godina od ekipe koja je igrala u drugoj ligi došla do borbe u TOP 16 fazi i čak u situaciji da neki meč a mogli su pobedili, gde su bili blizu na jednu loptu, da bi sutra to bio meč za plasman i sa njihove strane. Prošli su i napredovali jako brzo, ulagali velika sredstva, njihov sponzor koji je sponzor i Evrolige je ulažući sredstva doprineo da oni imaju dobre timove, da ih vode odlični treneri i da evo sada igraju u ovoj fazi takmičenja jako dobro. Ekipa koja je sastavljena od igrača koji su igrali u najboljim klubovima Evrope, koji su igrali u NBA timovima, sa rejtingom tipa da imamo od prošle godine nekoliko igrača koji su bili u timovima koji su igrali na F4, izvanrednog trenera, sigurno da ovi rezultati koji su izvanredni nisu slučajni. Oni su startovali u ovoj fazi sa porazima, pa se stekao utisak posle tih 5 poraza, išli smo u Istanbul i oni su onda pokazali svoj kvalitet, jer su nas savladali u meču koji u odnosu na to kako su startovali trebalo da mi slavimo, ali ne razmišljajući o tome ko tamo sve igra i kakav je to tim i da u TOP 16 Evrolige nema tima za koji može da se kaže da bilo koji meč da se dobije pre utakmice. Apsolutno smo svesni svega toga, ja posebno, znam da nas čeka izuzetno težak meč, da igramo protiv dobrog rivala, da moramo da iscrpimo sve, svi zajedno, da bi došli do pobede. Treba nam dobra koncentracija, velika odgovornost, veliko strpljenje kod svih, 40 minuta strpljenja, na terenu i van terena, i da pokušamo zajednički da dođemo do još jedne pobede. Želim da napomenem da ne razmišljam o tome koji će biti rezultati drugih. Želim kao što smo uradili protiv Cedevite u dva meča u polu-finalu, da sada pobedom nezavisno od toga šta će dalje da se dešava dođemo do plasmana u TOP 8. Naravno da očekujem najbolju moguću podršku naših navijača, svaki put je bio spektakl, svi su pričali o tome, sada očekujem da bude još bolje, da bude najbolje do sada. Da od kad momci izađu na teren da se oseća ambijent koji može da nam donese da igramo iznad nekih trenutnih mogućnosti. Nadam se i želim da sutra uveče bude kompaktno sve i da proizvede zadovoljstvo. Zadovoljstvo na način da kad izađemo na teren, nismo ništa uradili, da čekamo taj 40. minut, pa da onda bude nekog slavlja, a unapred ne! Da svi zajedno osetimo da nema proslave u 8, neka proslave bude u 10. Svi su momci zdravi, Luka Mitrović neće biti u timu.”
Meč Crvena zvezda Telekom – Darušafaka Doguš, počinje u 20 časova, kapije će biti otvorene već od 17:00h, sistem ulaska će biti kao i na utakmici sa Panatinaikosom, a kontrole prilikom ulaska u halu detaljne, te molimo navijače da dođu što ranije u Arenu, kako bi se izbegle gužve na ulazima. Klub takođe moli navijače da se ponašaju fer i sportski, bez upotrebe lasera, bacanja bilo kakvih predmeta na teren, jer sledeći i najmanji prekršaj dovodi do kazne koja će biti rigorozna, pogotovo što je klub „pod lupom” zbog pojedinaca koji su pravili incidente takve prirode, a čime su samo činili štetu svima kojima je crveno – bela boja u srcu.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама