Фудбал Фудбал/Вести

Junajted najavio dolazak u Beograd

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Navijači Zvezde bi naredne sezone mogli da uživaju u pravoj fudbalskoj poslastici. Slavni Mančester Junajted je najavio dolazak u Beograd i duel sa našim timom. Predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, je nedavno uputio pismo velikanu iz Mančestera sa predlogom da se prijateljstvo dva kluba produbi dolaskom „crvenih đavola“, a sve u povodu činjenice da nikada nismo bili u prilici da odigramo revanš meč Super kupa Evrope još iz 1991. godine.

Iz Junajteda je stiglo pismo u kojem se potvrđuje zainteresovanost da Mančester Junajted dođe na stadion „Rajko Mitić“. Uprava Junajteda je saopštila da je na poslednjoj sednici borda direktora kluba bilo reči upravo o toj temi, ali da zbog gustog rasporeda, odnosno još uvek nedefinisanih termina Premijer lige, trenutno nisu u mogućnosti da daju definitivan odgovor, i da će ga dati čim raspored utakmica u narednom periodu bude poznat.

U pismu se takođe čestita našem klubu na jubileju, 25 godina od osvajanja najvrednijeg evropskog trofeja, Kupa evropskih šampiona.

Podsetimo, 19. novembra 1991. godine, na Old Trafordu su se sastali Mančester Junajted, kao pobednik Kupa pobednika kupova, i Crvena zvezda, kao pobednik Kupa evropskih šampiona. Junajted je slavio minimalnu pobedu golom MekKlera u 67. minutu. Nažalost, revanš utakmica nikada nije odigrana, i timu sa Ostrva je pripao ovaj pehar.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама