Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Vikend u znaku košarkašica i juniora

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkašice KKŽ Crvena zvezda povele u 1:0 u polufinalu srpske lige, juniorska reprezentacija Srbije u čijem sastavu su Simanić, Radanov, Đorđević, Radović, Uskoković i Momirov, počela takmičenje na čuvenom turniru u Manhajmu sa dve ubedljive pobede.

Košarkašice Crvene zvezde nakon osvojenog kupa, posle 6 dana, ponovo su se sastale sa ekipom Vrbasa, i povele u polufinalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije 1:0 pošto su na svom terenu posle produžetka savladale Vrbas Medelu rezultatom 74:71 (18:18, 14:16, 25:24, 8:7, 9:6).

Revanš meč na programu je u sredu u Vrbasu. Ukoliko crveno-bele slave, plasirace se u finale, a ukoliko pobedi Vrbas, igraće se majstorica u Beogradu.Utakmica je odigrana pred oko 150 gledalaca u beogradskom “Basket sitiju”.

Utakmica je rešena u dramatičnoj završnici, bukvalno u poslednjoj sekundi produžetka, nakon dugog dodavanja Katarine Zec, Snežana Čolić je pogodila trojku 8 stotinki pre kraja utakmice i donela veliku radost crveno-belim osvajačicama kupa.

U domaćem timu najefikasnije su bile upravo akterke poslednje akcije, Zec sa 27 i Čolić sa 24 poena (6 asistencija, indeks 31), dok je Bojović na sedam poena dodala i devet skokova.

Katarina Zec, prvotimka KKŽ Crvena zvezda
“Čestitam svojoj ekipi na izborenoj pobedi u ovako teškoj utakmici . Dosta izgubljenih lopti su nas koštale tesnog rezultata i nismo mogli da privedemo utakmicu kraju u regularnom delu. Svakako idemo u sredu u Vrbas, gde ćemo se truditi da pobedimo i završimo ovu polufinalnu seriju sa dve pobede I da se na vreme spremimo za finale.

Dragan Vuković, trener KKŽ Crvena zvezda
“Potpuno drugačija utakmica u odnosu na kup, bez dve igračice i Vrbas i naš tim. Teške 4/4 a zatim još jedan produžetak, na kraju smo imali sreće. Čestitke mojim igračicama, ostaje još jedna utakmica, nadamo se boljoj igri u odnosu na ovo što smo pokazali.

Pionirke Crvene zvezde su nastavile u pobedničkom ritmu, u subotu su igrale i pobedile ekipu Fleš 1, dok su u nedelju savladale ekipu Girl Basket.

Sa druge strane, veći deo juniorskog tima KK Crvena zvezda Telekom trenutno igra za reprezentaciju Srbije na prestižnom turniru “Albert Švajcer” u Manhajmu koji se vodi i kao neizvanično prvenstvo sveta u ovom starosnom uzrastu.

Podsetimo, na spisku selektora Milana Gurović su iz Crvene zvezde Telekom: Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Matija Radović, Aleksa Uskoković, Stefan Đorđević i Stefan Momirov.

Selekcija Srbije je tokom vikenda je zabeležila dve ubedljive pobede, protiv Australije i Turske, 87:58 (Radanov 12, Simanić 11), odnosno 79:57 protiv Turaka (Radanov i Simanić po 10 poena).

Našu selekciju očekuju još mečevi sa Japanom (ponedeljak), Nemačkom (sreda) i Argentinom (četvrtak), pre borbi za trofej koje su zakazane za vikend (turnir traje do 3.aprila).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama