Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvijezda 09 – Crvena zvezda 1:3 (1:3)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde iskoristili su prvenstvenu pauzu da posete Stanišiće, i odigraju prijateljski susret protiv ekipe Zvijezda 09.

Stadion: Gradski stadion u Bijeljini
Gledalaca: 5.000
Sudija: Dražen Marić (Bijeljina)
Strelci: Vučić u 5′ za Zvijezdu 09, a Ibanjez u 21′, Gavrić u 40′, Orlandić u 45′ za Crvenu zvezdu.

Zvijezda 09: Velimirović, Babić, Vidaković, Bogićević, Ćosić, Eskić, Vučić, Hasanbašić, Zekić, Tomić, Stanić.
Rezerve: Avramović, Boljanović, Božić, Đokić, Kuduzović, Nikolić, Spasojević, Parmaković, Softić, Blagojević, Brkić.

Crvena zvezda: Supić, Petković, Edson, Rendulić, Ibanjez, Le Talek, Stojanović, Katai, Gavrić, Sikimić, Orlandić.
Rezerve: Stanković, Luković, Pavićević, Plavšić, Cvetković, Anđelković, Srnić.

Duel ove dve ekipe privukao je zaista veliki broj ljudi, pa je Gradski stadion u Bijeljini bio popunjen do poslednjeg mesta. Gotovo 5.000 ljudi pozdravilo je ovacijama Dragana Džajića, ali i naše fudbalere koji su imali i organizovanu podršku sa tribina.

Domaćin je poveo veoma rano, u 5. minutu, nakon dobre reakcije Dejana Vučića, koji je uspeo da savlada Supića. U narednih 15 minuta, naš tim je uspeo da stvori nekoliko opasnih prilika, a najbolju je propustio Aleksandar Katai u 20. minutu. Ipak, samo minut kasnije, kapiten Crvene zvezde na ovoj utakmici, Luis Ibanjez, u svom stilu je šutirao iskosa sa leve strane, a lopta je na putu do gola pogodila jednog fudbalera domaćih, skrenula ka golu i završila u mreži Zvijezde 09. Brazilac Edson je imao šansu u 35. minutu da postigne svoj prvi gol za Crvenu zvezdu – Ibanjez je centrirao, Edson pokušao iz neposredne blizine, ali je ipak prebacio gol. Kraj prvog poluvremena obeležio je Nenad Gavrić. Najpre je u 39. minutu nakon solo-prodora snažno šutirao i „overio“ prečku, a samo minut kasnije nakon njegovog pokušaja, nije bilo spasa za golmana Velimirovića – 1:2 za Crvenu zvezdu. I baš kada se očekivao odlazak na odmor, u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, Zvezdinu prednost povisio je Petar Orlandić, nakon asistencije Kataia.

Na poluvremenu je Luisa Ibanjeza zamenio Dušan Anđelković, i tom prilikom je preuzeo kapitensku traku. U nastavku su pokušaje zabeležili Orlandić,pa Stojanović, ali nije bilo gola.  U 62. minutu, Slavoljub Srnić je zamenio Aleksandra Kataia. Agilni Gavrić je u 69. minutu dobro pronašao Rendulića u kaznenom prostoru, Zvezdin štoper je šutirao glavom, ali preko gola. Zvezda je mogla do novog gola sedam minuta kasnije, ali je ponovo pogođena prečka – ovoga puta, nakon pokušaja Srnića. Najbolju priliku za postizanje gola u drugom poluvremenu imao je Petar Orlandić, i to u samoj završnici utakmice. Naime, u 89. minutu je, nakon igranja rukom, dosuđen penal za Crvenu zvezdu. Loptu je namestio upravo Orlandić, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Bila je to i poslednja prilika na utakmici, koja je završena rezultatom 3:1 za naš tim.

Foto galeriju sa ovog susreta pogledajte na zvaničnom sajtu našeg fudbalskog kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама