Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Do prve plej-of pobede na krilima Delija

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde uspešno su počeli takmičenje u plej-ofu trijumfom protiv Sloge na domaćem terenu rezultatom 26:20 (13:10). Crveno-beli su vodili gotovo tokom celog meča, u nastavku održavali lepu prednost i sigurnom igrom upisali prvu plej-of pobedu.

Ovacije sa tribina pred početak utakmice dobio je trener crveno-belih i naša rukometna legenda Nenad Peruničić. Delije su u velikom broju došle u Šumice da podrže ekipu na početku plej-ofa, nisu žalili grla i dlanove i tokom celog meča davali su vetar u leđa ekipi u pohodu ka prvim bodovima u doigravanju za šampionski trofej. Rukometaši ekipe iz Ljutice Bogdana su u takvoj atmosferi pronašli dodatni motiv da se revanširaju Slogi za dva poraza ove sezone u Super ligi.

Zvezda je od početka nametnula svoj ritam, stigla do prednosti od tri gola preko raspoloženih Šotića i Radosavljevića, koji su sa krilnih pozicija tresli Milenkovićevu mrežu. Uroš Radosavljević je bio izuzetno raspoložen na početku postigavši čak četiri od prvih šest Zvezdinih pogodaka. Ipak, gostujući tim je još jednom pokazao koliko je neugodan rival. Preko Davora Lakovića uspeli su da poravnaju na 6:6.

Nakon toga je nastupio period u kome nijedan tim nije uspeo da se odlepi na veću razliku, ali to nije dugo trajalo. Novi nalet Zvezde i serija od 3:0 donose prednost od 11:8. Radosavljević je svojim petim pogotkom vratio vođstvo, zatim sjajno asistirao Šotiću za popularni “cepelin“, da bi nakon toga Dejan Babić zatresao mrežu. Usledile su sjajne asistencije Dragutinovića i Mandića za Babića i Šotića, tako da crveno-beli tim stiže i do +4 (13:9) u finišu prvog dela susreta, a do kraja je Davor Laković uspeo da smanji na 10:13.

U nastavku su crveno-beli sigurnom igrom održavali osetnu prednost koja nije padala ispod tri gola razlike. Radosavljević je sigurnom rukom realizovao sedmerce, Todorović se upisao u strelce, Mandić asistirao Bojičiću za pogodak, a kada je najbolji strelac ekipa Aleksandar Dragutinović pogodio u 43. minutu, ekipa Nenada Peruničića pobegla je i na +5 (19:14).

Odbrana je odlično funkcionisala, Dragutinović u napadu pronašao Babića, koji je do kraja uspeo da postigne nekoliko pogodaka, a na drugoj strani je Dejan Zlatanović odbranio sedmerac Spasiću. Domaći tim je konstantno morao da drži visok ritam igre, poučen lošim iskustvima iz prethodnih duela, jer je Sloga pretila da kazni svaki propust iz senke. Ipak, na ovom meču nisu mogli da pariraju raspoloženoj crveno-beloj četi, koja je zaigrala još bolje. Kapiten Todorović je efektnim pogotkom sa distance vratio prednost od pet razlike, zatim je Babić u kontri povisio i na 24:18, da bi gosti smanjili preko Lakovića.

Ipak, Dragutinović još jednom odlično pronalazi Babića koji ne greši, a zatim Radosavljević u kontri donosi i najveću prednost od 26:19, koju su gosti iz Požege smanjili u finišu i postavili konačan rezultat posle utrčavanja Andrejevića.

Uroš Radosavljević je sjajnom partijom došao do priznanja za najboljeg aktera utakmice u domaćem timu. Postigao je osam golova, a pratio ga je Dejan Babić, koji se šest puta upisao u strelce, dok je Mladen Šotić četiri puta bio precizan. U gostujućem sastavu po četiri puta su mrežu pogađali Davor Laković, Dušan Mirić i Dušan Andrejević.

1bd

CRVENA ZVEZDA – SLOGA 26:20 (13:10)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 700. Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin). Isključenja: Crvena zvezda 6, Sloga 6 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 4 (4), Sloga 3 (1).

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 4, Bojičić 2, Radosavljević 8 (4), Dragutinović 1, Gačević, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 3, Nikolić, Mandić 2, Babić 6, Kljajić.

SLOGA: Raković, Stevanović, Delibašić 2, Spasić 1, Pernar, Milenković, Stojčić, Petrović, Pavlović 3, Andrejević 4, Bojanić, Kaltak 1, Gojković 1, Mirić 4 (1), Dimitrijević, Laković 4.

Zvezda je zahvaljujući najubedljivijoj pobedi u 1. kolu odmah izbila na čelo tabele, a u sledećoj takmičarskoj rundi gostuje u Subotici protiv Spartak Vojputa. Crvena zvezda se zahvaljuje svojim navijačima na sjajnoj podršci u meču protiv Sloge uz nadu da će takva atmosfera na tribinama biti do kraja sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама