Фудбал Фудбал/Вести

Terzić – Karadžić je sramota Srbije

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Posle današnjeg saopštenja Tomislava Karadžića mogu da kažem da sam u isto vreme i srećan i tužan, i kriv i ispravan.

– Srećan sam što sam na suprotnoj strani od čoveka koji je oličenje zla i korupcije, čoveka koji je uništio srpski fudbal. Čoveka koji je sav svoj materijalni imetak stekao zahvaljujući švercu nafte koji mu je omogućio režim kome je tada bio blizak. Čoveka koji je uništio subotički fudbal, koji je uništio FK Spartak ostavljajući ga u ruševinama i u trecoj ligi. Čoveka koji je uništio srpski fudbal svojim neznanjem i pohlepnom željom za autokratskom vlašću. Čoveka koji ne sme da dođe ni na jedan stadion u Srbiji zbog straha od linča. Čoveka koji svojim izgledom više podseća na osobe iz filmova strave i užasa nego na predsednika jednog fudbalskog saveza. Čoveka koji je bruka za srpski fudbal u celini. Čoveka koji je zbog svoje procene u datom trenutku da je to u njegovom ličnom interesu, učinio sve da uništi FK Crvena zvezda, a posledice te njegove odluke FK Crvena zvezda i danas oseća. Zatečeni minus od 52 miliona evra i 6 izgubljenih šampionskih titula je i njegov doprinos. Srećan sam što sam na suprotnoj strani od takvog čoveka.
– Tužan sam i priznajem kriv,  što sam takvog čoveka izmislio i u njegovoj 70 godini postavio za predsednika FSS. Posle podnošenja svoje ostavke na mesto predsednika FSS u 2008 godini, ja sam ga kao svog dotadašnjeg podpredsednika rehabilitovao i izlobirao da bude izabran na mesto predsednika FSS. Iako je 2001 oteran i gađan jajima na skupštini FS Vojvodine, proteran iz srpskog fudbala. Kriv sam, priznajem kriv sam. Sve svoje kapacitete i bliskost sa tadašnjim političkim strukturama iskoristio je da ja što duže ostanem van Srbije da bi on što duže mogao da vlada. Pogrešno sam tada procenio čoveka koji je svoju sportsku karijeru izgradio na mojoj privatnoj nesreći koju je maksimalno produbljivao. Kriv sam.
Morao sam da procenim da je Tomislav Karadžić nedostojan te funkcije, da je nesposoban i nestručan. Morao sam da znam da je Tomislav Karadžić oduvek bio manipulator i čovek kome nisu nepoznate nečasne radnje jer je bio akter mnogih nameštenih utakmica dok je vodio subotički Spartak. Morao sam da znam da je spin majstor koji sve svoje lične brljotine koje je radio pripisuje drugima. Morao sam da znam da je on čovek koji nikada nije šutnuo fudbalsku loptu i čovek koji je zalutao u fudbal željan slave i medijske promocije.
– Ispravan sam jer sam počeo da igram fudbal od svoje 6 godine, jer sam bio profesionalni fudbaler 11 godina i kapiten svog tima punih 8 godina. Jer sam diplomirao na državnom ekonomskom fakultetu, jer sam postao generalni direktor jednog slavnog ali urušenog kluba sa svojih 30 godina. Jer sam na staru Karaburmu u takmičenjima UEFA doveo evropske velikane kao sto su Atletiko Madrid, Galatasaraj, Okser i ostali. Jer sam trasirao karijere i promenio živote mnogih momaka kao što su Ivanović, Kolarov, Rajković, Baša, Krstičić, Ignjovski, Koroman, Zdjelar, Gajić, Antonov… Ponosan što sam sve to uradio sam, bez pomoći države ili bilo koga drugog. Što sam sa 38 godina izabran za predsednika FSS, tada najmlađi u Evropi. Sto sam u martu 2008. bio kandidat za člana izvršnog komiteta UEFA. I bio bih izabran da se nisu u Srbiji na vlasti pojavili ljudi poput Tomislava Karadžića.
Ispravan sam jer danas predvodim FK Crvena zvezda koji dominira sa 32 boda prednosti u odnosu na večitog rivala, što pokušavam da finansijski stabilizujem klub koji neizmerno volim, a koji je Tomislav Karadžić pokušao da uništi.
Ispravan sam jer sam jos pre 5 godina prepoznao svo zlo personalizovano u Tomislavu Karadžiću i prvi pokrenuo organizavanu akciju da ga odstranimo iz srpskog fudbala. Da ne čini više štetu ni Crvenoj zvezdi ni srpskom fudbalu.
Rezultat njegovog delovanja je poražavajući i za Crvenu zvezdu i za srpski fudbal. FK Crvena zvezda će se oporaviti, u to sam ubeđen, za srpski fudbal nisam siguran.
I na kraju, voleo bih da se Tomislav Karadžić na redovnim izborima ove godine kandiduje za predsednika FSS i da mu fudbalska Srbija pokaže gde mu je mesto. Tamo odakle sam ga izvukao posle skupštine u Sremskoj Mitrovici – u blatu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама