Фудбал Фудбал/Вести

Rendulić – Srećan sam što sam deo ove ekipe

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Uloga igrača koji su deo igračkog kadra, a koji nemaju značajnu minutažu u prvom timu, često ostaje nevidljiva na prvi pogled. Ipak, nema fudbalera Crvene zvezde koji Zorana Rendulića neće apostrofirati kao jako bitnu kariku ekipe.

Nakon povrede koja ga je odvojila od terena, Rendulić je prošao zimske pripreme, i sada spremno čeka šansu. Nagrada za trud i odnos prema dresu stigla je i u vidu određene minutaže od strane Miodraga Božovića.

– Srećan sam što sam odigrao makar i nekoliko minuta u toj istorijskoj utakmici u kojoj smo oborili rekord. Ni na treningu nekog ne možeš da pobediš tri puta zaredom, i ovo je veliki uspeh kojeg mislim da još uvek nismo ni svesni. Tek kada se završi sezona, kada odemo na odmor i kada počnemo da sabiramo utiske iz cele sezone, shvatićemo kakav smo rezultat napravili. Mislim da će ovo biti jako teško ponoviti. Videlo se i pre početka polusezone da je atmosfera u ekipi odlična, a atmosfera je jako važna u tom celom uspehu. Mi stariji igrači pokušavamo da tu atmosferu držimo sve vreme – rekao je Rendulić.

Iskusniji igrači su zaduženi za red i mir u svlačionici, ali u nekoliko navrata su mlađi fudbaleri isticali „dečačko“ ponašanje upravo starijih igrača koje umnogome doprinosi atmosferi.

– Pokušavam i sa svoje strane da pomognem, nažalost ne toliko igrama. Buo sam dugo povređen, a sada ekipa pobeđuje. Ja pokušavam da budem tu. Kažu da sam im ja najvažniji za atmosferu, drago mi je da doprinosim na bilo koji način. Naravno, igrač koji ne igra je pomalo tužan i nervozan, to je sve normalno. Čekam svaki minut da iskoristim. Važno je da budem zdrav, da svi budemo zdravi. I zašto da ne, uveren sam da možemo da oborimo i Benfikin rekord – uveren je Rendulić.

A priliku od strane Grofa dobija sve češće.

– Očekujem da dobijem još neke minute, možda i neku utakmicu da počnem od početka. Trening je jedno, utakmica je drugo, osećam se dobro, ali kada ekipa ovako pobeđuje, teško je nešto menjati. Sada je najlepše biti igrač Crvene zvezde, u ovom trenutku, i važno je da svi uživamo – objašnjava Rendulić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама